Yeni ismi Spor Toto olan 1. Lig’in 19’uncu haftasında komşusu BB Erzurumspor ile deplasmanda son dakika golüyle 1-1 berabere kalan Çaykur Rizespor’un bu zorlu deplasmandan elde ettiği 1 puan bana göre altın değerindedir.

Yeşil-Mavililer, elde ettiği bu 1 puanla 38 puana yükselerek ligdeki 2.’liğini de sürdürmeyi başardı. Böylece Atmacalar, bu haftadaki zorlu Altınordu maçına da iyi bir moralle çıkma şansını da elde etmiş oldu.

Çaykur Rizespor’un ligin ilk yarısında Rize’de 2-0 yendiği Erzurumspor’a rövanş alma şansını da vermemiş oldu.

Ligde son 5 maçtır kaybetmeyen Çaykur Rizespor’da kiralık futbolcusu Vedat Muriç’in gollerine bu maçta da devam etmesi ne kadar isabetli bir transfer olduğunu adeta kanıtladı.

Hele hele Vedat Muriç’in son dakika golündeki coşkulu sevincini arkadaşlarıyla beraber paylaşması da uzun süre unutulmayacak gibi gözüküyor.

İbrahim Üzülmez yönetiminde iyi bir çıkış yakalayan Yeşil-Mavili Atmacaları ayrı ayrı tebrik ederek, bu haftadaki Altınordu maçı için de şimdiden başarılar diliyorum.

Bu arada tüm mesaisini Çaykur Rizespor için seferber eden Başkan Hasan Kemal Yardımcı’yı da unutmamak gerekiyor ve onu da özellikle tebrik etmek gerekir diye düşünüyorum.

Bu ligin Çaykur Rizespor gibi yeni ekibi olan BB Erzurumspor’dan ‘bu kadar’ diyebiliriz.

Hakem Serkan Tokat ve yardımcıları ise bana göre Erzurum’un soğuk havasından çok olumsuz etkilendiler.

Atmacaların bu beraberliğine ünlü Orhan Yazıcılar hocamızın minik torunu Şakir’in buruk bir sevinç yaşadığını da öğrenmiş olduk.