Trabzonspor Yusuf Yazıcı’nın 51.dakikada attığı müthiş bir golle Bursaspor'u hakkıyla yendi. Gol gerçekten hangi açıdan bakılırsa bakılsın atanı da sevindirdiği kadar yiyeni de çok üzmedi. Harun Yusuf Yazıcı'nın bu golüne engel olması zaten mümkün değildi.

Maçın ilk yarısı orta sahada oynandı.Bursaspor savunmada Titi ve Ekone ve onların önünde kalabalık bir savunma düzeni ile oyuna başladı. Orta sahanın başarılı oyuncuları Batalla ve Barış hem oyunu geriden başlatan Bursaspor'un oyuncuları oldular. Ama Trabzonspor orta sahası oyuncuları Kucka ve Okay savunmanın önünde oyun disiplini kaybetmeden oynamayı başardılar.

Rakipten kapılan toplarda oyunu da başlatan Trabzonsporlu oyuncular oldular. Ama onlar da kalabalık Bursaspor savunmasını aşamadılar. Koca bir ilk yarıda Burak'ın uzaktan attığı sadece bir şut vardı.İkinci yarıda Trabzonspor olsun,Bursaspor olsun oyunda risk almaya başladılar. Trabzonspor bu dakikaya kadar Burak'ı kaleci Harun ile karşı karşıya getirecek topla buluşturamadılar. 51.dakikada Yusuf orta sahan bir top kazandı. Burak ters koşu yaparak Yusuf Yılmaz'ın koridorunu açtı.Bursaspor savunma oyuncuları Yusuf'a müdahalede geç kalınca Trabzonspor'un müthiş golü geldi.

Bursaspor bu gol sonrasında daha atak oyun tercih ettiler. Ama bu ataklar daha başlamadan bitti.Çok pas hatası yaptılar. Bu pas hataları Trabzonspo'un işine yaradı. Trabzonspor daha çok rakipten kaptığı toplarla gol atamaya çalıştı. Burak Yılmaz çok gol kaçırdı.Yusuf Yazıcı kale direklerini dövdü.

Hakem Halis Kahya Trabzonspor'un bariz iki penaltısını vermedi. Trabzonspor hakem hatalarına karşı maçı alması bildi. 16 maçta 8 galibiyetle Trabzonspor üst üste galibiyetlerini sürdürüyor.

Trabzonspor'da görülen en önemli gelişme disiplinli ve baskılı oyununu maç sonuna kadar sürdürmesiydi. 12 adam da artık kendisini hiç yalnız bırakmıyor. Evet son kurban Bursaspor.Her şey çok güzel gidiyor. Tebrikler Trabzonspor. Tebrikler Rıza Hocam...