Değerli okurlarımız... Bir haftanın değerlendirmesi ile daha sizlerleyiz. Hafta boyunca neler yaptık, gelin bir göz atalım.

***

Size her zaman en özeli ve en doğruyu sunmak parolası ile her yeni güne ‘günaydın’ diyen Sonnokta ekibi bu hafta da aynı özveri ile görevini yerine getirmeye çalıştı.

Dövizdeki dalgalanma nedeni ile ameliyat olamayan minik Elif Satılmış’ın ve ailesinin sesi olmaya çalıştık. “Minik Elif’e Ses Olun” başlıklı haberimiz büyük ses getirdi ve ulusal medyada da gündem oldu. Bahçecik Mahallesi’nde tarihi surların dibine inşa edilen tuvaleti gündeme taşıdık ve gerek şehir hassasiyeti taşıyanlardan, gerekse tarihe ve turizme sahip çıkan birçok isimden takdir aldık. İçişleri Bakanlığı’nın yönetmeliğine rağmen bazılarının camları simsiyah, bazılarının ise discoyu andırdığı servislere manşetimizde yer verdik. Ardından bu servislerin denetime tabi tutulmasına şahitlik ettik. Sağlık İl Müdürlüğü’nün aylardır müdürsüz olduğunu da yine gündeme getiren gazete olduk.

Erdoğdu Mahallesi’ndeki çökük kaldırımın Cİ- MER’lik olduğunu işledik, haberimizin etkisi ile kısa sürede mahallelinin sorunun çözüldüğünü gözlemledik. Uluslararası Karadeniz Bisiklet Turu’nda Trabzon’un pas geçildiğini de “Trabzon’a El Salla” diye işledik.

İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Koray Aydın’ın iktidarı topa tutan açıklamalarına da gazetemizde geniş şekilde yer verdik. Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz’ın girişimi ile Cephanelik’in yanına yapılan inşanın usule aykırı olduğu gerçeğinin gözler önüne serilmesini de birinci sayfamızdan okuyucularımız ile buluşturduk. Gündemden düşmeyen fındıkla ilgili, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Saffet Kalyoncu’nun Ferrero övgüsünü de “Bu Neyin Kafası” başlığı ile sizlere sunarak binlerce fındık üreticisinin duygularına tercüman olmaya çalıştık. Spor sayfalarımızda da özel haber ve röportajlarımızla ses getirmeye devam ettik.

***

Bugün olduğu gibi bundan sonraki her Pazar haftanın değerlendirmesi ile sizlerle olmaya devam edeceğiz. Kalın sağlıcakla...