Geçtiğimiz hafta cuma günü Sonnokta’nın “Nokta Atış” köşesinde “Balta bayrak açtı” başlığıyla AKP içindeki çatışmayı duyurduğumuzda henüz il divanı yapılmamış ve Balta ile Revi’nin karşı karşıya gelişi bu denli açığa çıkmamıştı.

AKP kulislerinde Milletvekili Muhammet Balta’nın, İl Başkanı Haydar Revi’ye açıktan bayrak açtığının konuşulduğunu yazdığımızda birileri dudak bükmüştü.

Kulislerde dolaşan bu bilgiyi yayımladığımız gün düzenlenen basına kapalı il divan toplantısı ise her şeyi açığa çıkardı. Milletvekili Balta ile teşkilâtın karşı karşıya gelişi, İl Başkanı Haydar Revi başta olmak üzere teşkilâttaki bazı isimlerle kürsüden doğrudan tartışması artık herkesin malûmu.

Milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar ikilisinin Ortahisar Millî Eğitim Müdürlüğündeki tartışılan atamayı geri aldırma kararı üzerinde etkisi var. Bu, işin tuzu biberi oldu. Peki, bundan sonra ne olacak?

Bu çatışma, su götürmez bir gerçek ki Genel Merkeze tüm ayrıntılarıyla iletildi. Artık top Genel Merkezde. Bu süreçten sonra Balta ve Revi’nin Genel Merkezde durumu kendi bakış açılarıyla anlatma gayreti ortaya çıkacak.

Ancak AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın illerde il başkanlarının öncülüğü ve son söz sahibi olduğu yönündeki tavrı herkesin malûmu, bu da atlanmamalı.

BİR VATANDAŞ OLARAK...
Trabzon Büyükşehir Belediyesi bir süredir şoförlerle masada oturarak dolmuşların değişmesiyle ilgili ayrıntıları görüşüyor. Dolmuşların kullanım sürelerinin dolmasına rağmen süresi 3 yıl daha uzatılarak değişimi geciktirildi. Buna rağmen şoförler kendi kârlarını önceleyerek Büyükşehir’e dayatmada bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi ise vatandaşın rahatını, konforunu öncelik olarak kabul ediyor. Aylardır anlaşılamadı.

Vatandaş olarak bu dolmuşlardan bıktık. Dolmuşlara iki büklüm, rükû pozisyonunda girmekten sıkıldık! Kalkış, gidiş, varış saati belli olmayan; istediği yerde kafasına göre durup yolcu indirip bindiren bir sistem yakışmıyor. Türkiye’de belki en pahalı ulaşımı kullanmak istemiyoruz. 1 kilometrelik ulaşıma, 2 kilometrelik hatta 2,5 TL bedel ödemeyi doğru bulmuyoruz.

Dolmuşlar yenilenmeli, gerekiyorsa birleştirilerek daha büyük araçlarla daha ucuza iletişim olmalı.

Saygılarımla...