1461 Trabzon cephesinde Cizre maçının hakemi Yusuf Ziya Gündüz’e büyük bir tepki var. Hayatı boyunca böylesine taraf olan ve kötü bir hakemle karşılaşmadığını söyleyen Bordo-Mavililer’in Başkanı Haluk Şahin, “Emeğimizin bu şekilde çalınmasına kesinlikle sessiz kalmayacağız. Bu işin peşini bırakacak da değiliz” diye konuştu. Hakemlerden sadece adaletli olmalarını istediklerini vurgulayan Şahin, “Cizre maçında görüldü ki hakem rakipten yana taraftı. Bir takımın ancak bu kadar göz göre göre hakkı yenilirdi” diye konuştu.

Hakemin maçta verdiği kararların evlere şenlik olduğunu dile getiren Haluk Şahin, “Öyle bir penaltı aleyhimize verdi ki tam bir komedi türündendi. Hiçbir hakemimiz böyle bir penaltıyı vermez, veremez. Eğer bu penaltıyı bir hakem veriyorsa kimse kusura bakmasın ben onda kasıt ararım. Ayrıca maçın ikinci yarısı 28 dakika oynanmasına rağmen 4 dakika uzatma veriyor. Böylesine ne karar verdiğini bilmeyen, dirayetsiz hakemlerin Türk futbolunda yeri yok, olmamalı da. Bu hakemle alakalı bu hafta içerisinde bir dosya hazırlayarak MHK’ya göndereceğiz, hesabını kesinlikle soracağız. Çaldım bitti diye bir şey yok. Bu adaletsizliği yanına kar kalmayacak” dedi.

GÖLGE ETMEYİN YETER
18-20 yaş arasında futbolcularla ligde mücadele ettiklerini belirten başkan Şahin, “Tertemiz bir kadromuz ve geleceğe umutla bakan oyuncularımız var. Bizim tek derdimiz Trabzonspor ve Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmak. Bunu yaparken de böyle basiretsiz hakemler çıkıyor çaldıkları olmadık düdüklerle şevkimizi kırıyor, canımızı yakıyor. Bu durum insanın gerçekten canını sıkıyor. Lütfen gençlerimizin önü kesilmesin. Bu tip adamlarda bize gölge etmesinler yeter. Gerisini bize bıraksınlar. Çünkü 1461 Trabzon’da bu potansiyel fazlasıyla var” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi