SONNOKTA YUNUS MERMERTAŞ / MURAT SELİM - Trabzon’u 3. Lig’de temsil eden Trabzon Hekimoğlu FK teknik direktörü Sadi Tekelioğlu, Yomraspor teknik direktörü Raşit Çalık ve 1461 Trabzon teknik direktörü Hamdi Zıvalıoğlu yeni sezon öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gazetemize konuşan üç teknik adam Trabzon’da oyuncu potansiyelinin bulunduğunu belirtirken profesyonel takım sayısının artmasıyla birlikte yeni cevherlerin ortaya çıkabileceğini söylediler.

BU SAYI ARTMALI
Kırmızı-Lacivertli ekibin teknik patronu Tekelioğlu, “Oyuncu kadromuzun %80’ni Trabzonlu. 3. Lig’de mücadele eden takımlarımızın oyuncu kadroları da ağırlıklı olarak Trabzonlu oyunculardan kurulu. Bu çok önemli bir olay. Bizim içinde önemli olan bu. Yomraspor, Ofspor’un yanı sıra 1461 Trabzon gerçek pilot hürriyetine büründü. %80 üzerinde bir sayıya ulaşmak çok önemli. İnşallah ileri de bu sayı daha da artar. Dışarıdaki oyuncuya ihtiyaç duymayız” dedi.

DEĞERİNİ BİLMİYORUZ
Mor-Beyazlı ekibin teknik patronu Raşit Çalık ise, “Oluşturduğumuz kadronun bir çok Trabzonlu futbolcular. 27 oyuncum var. Bunların 23 tanesi Trabzonlu. Oyuncu çıkmıyor, etmiyor, sokaklarda konuşuyoruz. Durum böyle değil. Potansiyelli oyuncularımız var. Sporcu yetiştiriyoruz. Kadrolarımıza baktığımızda bunu görebiliyoruz. Aynı zaman da biz hocayız ve bu oyuncuların sırtından hoca olduk. Bu oyuncular bu kulüpleri ayakta tutuyor. Elimizde olanın değerini ne yazık ki bilmiyoruz” dedi.

MİSYONUMUZ BELLİ
1461 Trabzon Teknik Direktörü Hamdi Zıvalıoğlu, pilot takım olarak üstlendikleri misyonu yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, “Trabzonspor’un pilot takımıyız. Trabzonlu oyunculardan oluşan bir ekibimiz var. Gelecek yıllarda Bordo-Mavili formayı giyecek potansiyeldeki oyuncularla yolumuzda ilerliyoruz. Genç, geleceğe ışık tutan ve üstlenilen misyonu yerine getirmeyi arzulayan bir oyuncu kadromuz mevcut” ifadelerini kullandı.

PROJE TAKIMIYIZ
Hekimoğlu Trabzon FK’nın Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, proje takımı olduklarını ifade etti. Tekelioğlu, “Yeniden yapılanan bir kulübüz. Proje takımıyız. İlk yılda belki biraz düşüncelerimizin dışında hareket etmiş olduk daha güçlü bir takım kurmak için. Burada önemli olan önce Trabzon futboluna ardından da Türk futboluna hizmet etmek. İnşallah gelecek yıllarda biz oluruz başkası olur bu devam eder” dedi.

ÜST LİGLERDE TAKIM OLMALI
3. Lig’in dışında Spor toto 1. Lig veya TFF 2. Lig’de oyuncu olmayışının eksiklik olduğunu belirten Tekelioğlu, “1. Lig’de ve 2. Lig’de takım olmayışı bir eksiklik. Bir takımımız 1. Lig’de 2 takımımız 2.Lig’de bulunmalı. Bazıları Trabzon bu kadar takımı kaldırmaz dese de bence kaldırır. Önemli olan oyuncu potansiyelinin olması. Oyuncu potansiyelimiz var. Buradaki antrenörler hepsi deneyimli, yıllardır bu işin içinde olan arkadaşlar. Kesinlikle üst liglerde Trabzon ekiplerinin bulunması lazım.3 tane de BAL ekibimiz var. Bu da önemli bir rakam. Çok büyük ilçe ve iller var. Liglerde takımları yok. Bizim öyle bir şansımız var. Bunu iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

İMKANSIZLIK İÇİNDE İMKAN YARATIYORUZ
Yomraspor Teknik Direktörü Raşit Çalık, işlerin dışarıdan gözüktüğü gibi olmadığını belirterek, imkansızlıklar içinde imkan yarattıklarını söyledi. Çalık, “Ekonomik şartları belli bir kulübüz. Bazı şeyler dışarıdan göründüğü gibi değil. Yomraspor bu kadar imkansızlık yaşamasına rağmen ligde kalması başarıdır. Geçen sezon Yomraspor harcadığı bütçe ortadadır. Birçok takımın bizlerden fazla paralar harcamasına rağmen durumları ortadadır” dedi.

“Yomraspor geçen sezonki rakiplerinden Dardanel gibi Süper lig oynamış, Bingöl gibi şehir takımı, 30 senelik Orhangazi takım ligden düşmüş” diyen Çalık, “Yomraspor bu ligde kalarak başarılı olmuştur. Bu takım 4-5 hafta ligin sonuncusuyken oradan ayağa kalkarak lige tutunmuştur. Bizimde gönlümüz istiyor ki yarışalım, play-off oynayalım, yukarılara çıkalım ama her şey göründüğü gibi değil. İmkansızlıklar içerisinde imkan yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

EN İYİSİNİ YAPIYORUZ
Yomraspor’un maddi imkansızlık içinde olduğu belirten Çalık,Yomraspor sadece Belediye desteğiyle veya iddiadan gelen parayla dönüşen bir takım. Şuanda Yomraspor’un bütçesi 500 bin TL peşinatı vardır. Bunu da bulamıyoruz. Sezonluk masrafımız 1.5 milyon olur. Bu parayı bazı rakiplerimiz 3-4 oyuncuya veriyor. Şuanda bizim tesisimiz yok, otobüsümüz yok. Bunlar bizim için bahane değil. Biz bu kadar imkansızlığın için en iyisini yaptığımızı düşünüyorum. Oyuncularımın inanılmaz performans ortaya koyuyor. Takımını ve ilini sahiplenmesi inanılmaz güzel şeylere dedi.

TARAFTAR DESTEĞİ ŞART
Yomraspor teknik patronu Raşit Çalık, taraftar desteğinden şikayetçi olurken, “Taraftarımız bu takım 3. Lig’e çıkarken büyük destek verdi. Ancak 3 yıldır ortalama 50 kişiye oynuyoruz. 40 bin-50 bin nüfuslu bir ilçede 50 kişiye oynuyoruz. Bu çok az bir sayı. Of, Arsin, Sürmene, Araklı takımları geçmiş yıllarda uzunca 2. Lig’de 3. Lig’de mücadele ettiler. Yomraspor 20 yılda hiç çıkmadı. Bu da seyirci sayısının azlığında etkili olmuş olabilir. Takımızda Yomralı geçen yıl 3 kişi bu yılda 5 kişiyi profesyonel yaptım” dedi.

SEYİRCİYİ BEN SUSTURAMAM
Takımlar arasında yaşanan sorunları çözecek mercilerin başkanlar olduğunu belirten Çalık, “Ofsporla geçen yıl aynı gruptaydık. Yeni çıktığımız ligde Oflu bazı taraftarlar bizi kümeye davet ediyordu. Bu kişileri sahadaki teknik ekip ve futbolcular değil o tribündeki insanları bağırtanlara sormak lazım. Yomraspor’u neden kümeye çağırıyorsunuz. Ben sahada bir antrenörüm. Bugün varım yarın yokum. Bunun cevabını yönetenler vermeli. Tribündeki seyirciyi ben susturamam. Başkan susturur. Biz sahadaki işimizle meşgulüz. Bunu büyüklerimizin çözmesi lazım” dedi.

Editör: Haber Merkezi