Trabzonspor'u deplasmanda 4-2 yenen Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Avcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Trabzonsporla ne zaman nerde oynarsan oyuna zor deplasmandandır. Bugün de ilk 15 dakika baskıyla başlayacaklarını biliyorduk, 3 tane opsiyon çalışmıştık bunun için. 

Bugün olumsuz anlamda çok bireyseldik, rakibin çok şiddetli baskısından değil, bireysel hatalar yaptık. 15 dakikadan sonra doğru opsiyonları kullanmaya başlayınca attığımız gollerle, hareketle oyun topa değmeyen oyuncu… 

Özellikle ilk golde hiç topa değmedi ama tüm alanları aştığı koşu Robinho’nun, yine 2. golde de aynı şekilde… İkinci yarıda da duran topun devamından 3-0. Burada aslında bitirmemiz gerekiyordu daha sonra bireysel bir hata ile bir gol yedi, sonrasında Yusuf’un güzel vuruşu 3-2… Her zaman zor deplasman. 

Geçişlerde top kayıpları yaptık, Trabzonspor önde 4 kişi ile kalmaya başladı. Rakipten daha fazla yaşlı ve deneyimli olmamıza rağmen daha fazla mesafe kat ettik. 4 tane gol attık deplasmanda kolay değil. Bütüne baktığımızda zor bir deplasmanda bu şekilde kazanmak ve dönmek güzel. 

Galibiyete katkı sağlayan isimlerden biri olan Robinho ise şu cümleleri söyledi: Çok ortada ve zor bir maçtı zaten Trabzonspor deplasmanları hep zor oluyor. Tabii ki bugün güzel bir şey başardık mutluyum.

Editör: Haber Merkezi