Kayserispor’un geçtiğimiz sezon kadrosuna kattığı Ganalı forvet Asamoah Gyan, Sarı-Kırmızılı yönetime başvurarak Türkiye’de görülmemiş bir öneride bulundu ve istediği gibi geçirmediği geçen sezonun parasını iade etmek istedi. Ancak, bu teklifi kabul edilmeyen 32 yaşındaki oyuncunun yeni sezon sözleşmesinde üçte iki oranında indirim yapıldı. Gyan, “Eski günlerime döneceğime inanıyorum ama geçen sezon beklentilerin altında kaldım. Haksız kazanç istemem. Yönetime durumu izah ettim. Yeni sezonda da sözleşmede indirim yaptık, 3’te 1 fiyatına oynayacağım” dedi.

***

Bu haberi okuyunca insanın aklına ister istemez değil oynamak, antrenmana bile çıkmadığı sezonların parasını, hem de faiziyle almak için sıraya giren bazı oyuncular geldi.

Hani o eski parayla 5,5 trilyonu, (Yazıyla beş buçuk trilyon) 15 temmuza kadar almak için sabırsızlıkla bekleyen bizim çocuklar!..

Konuşmaya sıra geldi mi Trabzonluluk, Trabzonsporluluk adına mangalda kül bırakmayan.. Ancak, para söz konusu olunca da beş kuruşunu bırakmayan ..

Bizim çocuklar!..

***

Demek ki neymiş..

Para gibi..

Adam gibi adamlığın da ..

Dini, imanı, milliyeti, hemşericiliği, rengi vs yokmuş!

2 dönem önce gelmeliydiler!
Bu arada Trabzonspor’un Ahmet Ağaoğlu başkanlığındaki yeni yönetimi, imkansızlıklara karşın sessiz sedasız iyi işlere imza atıyor.

Keşke diyorum, bu yönetim bu mantıkta olmak koşuluyla iki dönem önce gelseydi.

Yani Sadri Şener’den hemen sonra.

Eminim Trabzonspor bu gün çok daha farklı konumda olurdu.

Çünkü çocukluktan itibaren Trabzonspor’u çok yakından yaşayanlarla, başkan ve yönetici olduktan sonra Trabzonspor’u tanımaya çalışanların farkı haliyle farklı oluyor..

***

İki iyi stoper, Trabzonspor’u uçurur!
Trabzonspor, çok elzem olan iki stoperden birisini buldu. 22 yaşındaki İranlı oyuncu Majid Hosseini ile anlaşmaya vardı. Yönetimden sızan bilgilere göre İspanyol ekibi Malaga’nın 30 yaşındaki savunmacısı Kone’nin transferi de bitmek üzere imiş.

Eğer bir aksilik olmaz da, bu iki oyuncunun transferi gerçekleşir ya da beklentileri karşılayacak düzeyde başka iki stoper alınırsa, ısrarla iddia ediyorum Trabzonspor bu sezon ligin en iddialı takımlarından birisi olur.

Yani Bordo-Mavili taraftarlar için yeni sezon 50. Yıl palavralarıyla başlanılan geçen sezondan çok daha parlak geçer.

Hesap basit aslında;

Çoğu maçta sakat sakat oynayıp, 9 maçta da forma giyemeyen golcüsüne, gol atacak kapasitede başka oyuncularından hiç yararlanmamasına karşın, rakip filelere 63 gol bırakan, ancak kendi kalesinde de 53 gol gören Trabzonspor ligi 5. Sırada bitirebiliyorsa..

Bu gollerin 15-20’sini yemeyen bir takım kaçındı olurdu?

Ve de uzun süre para alamayan, ayrıca yönetim ve teknik adam boşluğu yaşayan Trabzonspor, bu sorunların bir kısmını da olsa hallettiğinde , bundan daha iyisini kesinlikle yapacaktır.

Kaldı ki, Ersun Yanal ile Rıza Çalımbay’ın takıma hakimiyetiyle, Ünal Karaman faktörünü de kıyaslarsanız…

Bence kılavuz istemeyen görünen köydeki pek çok güzellik bizi bekliyor.

***

Şimdi bu ne demek?
Futbol Arena’ya konuşan Fenerbahçe’nin eski futbolcularından Serhat Akın dedi ki; Şampiyon olduk, Aziz Yıldırım geldi, ‘Fazla sevinmeyin, nasıl şampiyon olduğunuzu bilmiyorsunuz’ dedi.