Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol'da Ertem Şener'in sorularını yanıtlayan Ahmet Çakar, şu açıklamaları yaptı:

"UEFA İSTERSE TÜRK FUTBOLU SIKINTIYA DÜŞER"

"Fenerbahçe koskoca bir çınardır hiçbir şey olmaz. Bir insanın tekrar hapis yatması beni üzmüştür. Ama asıl tehlike Fenerbahçe ve Türk futbolu açısından UEFA tarafından bir ikinci taleptir.Fenerbahçe şu riskle karşı karşıya UEFA bu kararın ardından TFF'ye kararınızı tekrar gözden geçirin diyebilir. TFF bu konu kapanmıştır derse UEFA ile sıkıntılı bir süreç yaşanabilir"

"UEFA'NIN NE DİYECEĞİNİ KESTİREMİYORUM"

Çakar, TFF Basın Sözcüsü Mete Düren'nin yaptığı 'Spor Hukuku açısından dosya TFF için kapanmıştır' açıklaması ile ilgili "TFF bir üst kurul olan UEFA'ya bağlıdır. Yargıtay'ın kararı kesindir. Trabzonspor haklı olarak Yargıtay'ın verdiği karar sonrası TFF'den şampiyonluğunu isterse UEFA'nın ne diyeceğini kestiremiyorum" dedi.

"UEFA FENERBAHÇE İÇİN TFF'YE TALİMAT VEREBİLİR"

UEFA'nın şike davasına yaklaşımının önemine vurgu yapan Çakar, "Eğer UEFA biz cezaları verdik bu işi kapatalım derse Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun alınması gibi bir risk yok. UEFA şu Supertotobet anda çok güçlü. CAS ve Yargıtay'ın şike kararını onaylamasının ardından bütün şartlar UEFA'nın lehine. UEFA bu gücün ardından TFF'ye bir talimat verebilir. UEFA, 'TFF'ye daha ağır cezalar verilir, kararınızı tekrar gözden geçirin' derse büyük problem çıkar ve sonunda UEFA'nın dediği olur" dedi.
Editör: Haber Merkezi