2018-2019 U16 Lig Türkiye Şampiyonası 1.Kademe Grubu’nda engel tanımayan Araklı 1961 adını son 20 takım arasına yazdırmayı başardı. Giresun’da yapılan grup maçlarının ilkinde Ordu Altınordu'yu 1-0. İkinci maçta Tokatspor 3-1 yenerek grupta finale yükseldi. Grubun finalinde geçen senenin Türkiye üçüncüsü Samsun Atakumspor'u penaltı atışlarında 5-3 yenen Trabzon temsilcisi gruptan çıkmayı başardı.

Son 20 takım (Türkiye Şampiyonası Yarı Final) arasına adını yazdıran Araklı 1961’da Kulüp Başkanı Mustafa Limanoğlu alt yapıya verdikleri önemin bu günlerde ortaya çıktığına dikkat çekerek, “Önemli olan çocukların gelişimi. Ancak bu tür başarılar da hem tecrübe olarak hem de çocukların gelişimi için son derece önemli. Trabzon’un ardından ilk gurubu da layıkıyla geçtik. Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu kupayı Trabzon’a getirip o gurur yaşamak istiyoruz” dedi.

PIRLANTA GİBİ ÇOCUKLAR
U16 takım antrenörü Memiş Emin öğrencilerinin kutlayarak, “Hepsi altın gibi çocuklar. Büyük bir özveri ile bu noktaya geldik. Çok çalıştık çok inandık. Güzel bir oluşumla bu yola çıktık. Çocuklarımızın hepsi birbirinden yetenekli. Büyük mücadele örneği sergilediler ve Trabzon’dan sonra Giresun’dan da yüzümüzün akıyla ayrılmayı başardık. Yürüyeceğimiz zorlu bir maratonumuz var. İnanıyorum ki bu yolculuğun sonunda kazanan Araklı ve Trabzon olacak. Türkiye Şampiyonluğu çok güzel bir hedef bu hedefimiziz gerçeğe dönüştürmek istiyoruz. Ancak bunun yanında bu pırlanta gibi çocukların gelişimi üzerine koyması ve kazandıkları tecrübe hiçbir şeyle mukayese edilemez” ifadelerinin kulandı.

GENÇLERE GELECEK SAĞLIYORUZ
Araklı 1961 Altyapı Sorumlusu Zeki Yakupoğlu kulüplerinin alt yapıyla her zaman söz ettiren bir düzeyde olduğunun altını çizerek, “Bu başarılar tesadüf değil. Kulüp olarak altyapıya verdiğimiz önemin göstergesi. İyi bir jenerasyon yakaladık. Başarılar da ardı ardına geliyor. Ancak bu başarılarla yetinecek değiliz. Daha büyük hedeflerimiz var. Amacımız A takımımıza oyuncu kazandırmak. Daha Sonra Trabzon ve en son Türk futboluna katkıda bulunmak istiyoruz. Bu hedeflere koşarken kupalara da talip oluyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi