Bordo-Mavililer’in teknik patronu, dünkü idmandan sonra basın toplantısı düzenledi. Transfer çalışmaları, istifa edip geri dönmesi ve sezonun ikinci yarısıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Çok yoğun baskı altında kaldığı için Antalya maçı sonrası istifa ettiğini söyleyen Mustafa Akçay, başkanla görüştükten sonra orta yolu bulduklarını belirtti. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kulüp için çok değerli olduğunu ifade ederek, “O da zor bir dönemde görev üstlendi. Hepimiz mevki, para beklentisi olmadan Trabzonspor için çalışıyoruz” diye konuştu.

‘Baskılı oyun beklemeyin’

Akçay, Betpark Alanzinho, Giray ve Aykut Akgün’ün kesin olarak ayrılacaklarını belirtti. Takımın defansif oyununun eleştirilmesine de yanıt veren tecrübeli hoca, “Kimse bizden baskılı oyun, rakibi sahada sürklase eden bir Trabzonspor beklemesin. Bunun için beni yoğun olarak eleştirdiler. Ben herkesi seviyorum. Kimseyi kandırmak, popülist mesajlar vermek istemem. Doğruları söylüyorum. Bundan dolayı beni ayaklarımdan ters asacaklarsa, bu da onların sorunu” diye konuştu.

‘Forvet yabancı olacak’

Son olarak transfer çalışmalarına değinen Mustafa Akçay sözlerini şöyle noktaladı: “Bir forvet ve iki orta saha istiyoruz. İyi bir stoper de bulursak alırız. Forvet kesin yabancı olacak. Diğer isimler ise yerli. Başkanla her gün görüşüyorum. Transferle ilgili gelişmeleri bana anlatıyor. Ancak şu anda net bir şey söyleyemem.”
Editör: Haber Merkezi