Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor kozlarını paylaştı. TT Arena'da oynanan karşılaşmadan G.Saray, 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Cimbom'un gollerini 60. ve 68. dakikalarda Burak Yılmaz atarken, Trabzon'un tek golü 66. dakikada Olcan Adın'dan geldi.

G.Saray, F.Bahçe'nin puan kaybettiği haftada Trabzon'u mağlup ederek puanını 30'a çıkarttı ve 3. sıraya yükseldi. Sarı kırmızılılar, lider F.Bahçe ile arasındaki puan farkını da 8'e düşürdü.

Avrupa'da fırtına gibi esen ancak aynı performansı ligde gösteremeyen Trabzonspor, haftayı puansız kapattı. Zirveden iyice uzaklaşan Karadeniz ekibi, 24 puanla 8. sırada kaldı.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

GÖKHAN'DAN BÜYÜK HATA
Karşılaşma iki takımın da dengeli oyunuyla başladı, ilk dakikalar orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İlk tehlike 23'te Trabzonspor'dan geldi. Gökhan'ın hatasında Muslera ile karşı karşıya kalan Colman, topu auta attı.

SNEIJDER'DEN FÜZE
G.Saray'ın ilk yarım saatin ardından oyuna ağırlığını koydu. 39'da Sneijder'in yaklaşık 25 metreden yaptığı harika vuruşu, kaleci Onur aynı güzellikte kurtarmayı başardı.

BOSINGWA'DAN GEÇİT YOK
Sarı kırmızılı takım, 44'te bu kez Selçuk'la gole yaklaştı. Yıldız oyuncunun ceza sahası dışında sert şutu Onur'u geçti. Bosingwa, gole giden topu kafayla uzaklaştırdı.

İLK YARI BERABERE
Cimbom, özellikle ilk yarının sonlarında rakip savunmayı Betgaranti iyice bunaltırken, Trabzonspor'da kontrataklarla gol aradı. Ancak ilk yarıda iki takım da eşitliği bozamadı.

ASLAN ETKİLİ BAŞLADI
İkinci yarıya etkili başlayan taraf ise G.Saray oldu. Sarı kırmızılıların, 48'de Burak, 51'de Sneijder ve Drogba ile yakaladığı pozisyonlara Onur, gol izni vermedi.

HENRIQUE ÇOK YAKLAŞTI
Fırtına ise 59'da Henrique ile gole çok yaklaştı. Brezilyalı oyuncunun net durumdaki kafa vuruşunda Muslera başarılıydı.

BURAK PERDEYİ AÇTI
Bu pozisyondan 1 dakika sonra G.Saray, Burak'la öne geçti. 60'da Drogba ve Sneijder'in paslaşmalarının ardından toplu buluşan Burak, maçta gol perdesini açtı.

YANIT OLCAN'DAN GELDİ
Trabzon, golün ardından beraberlik için rakip kaleye yüklenmeye başladı. Fırtına'nın beraberlik golü 66'da Olcan'la geldi. Olcan'ın vuruşuyla çizgiyi geçen topta hekem Fırat Aydınus, yardımcılarının uyarısıyla golü verdi.

KRAL YENİDEN SAHNEDE
Aslan'ın bu gole cevabı 2 dakika sonra Burak'la verdi. 68'de Sabri'nin ortasında Selçuk'un kafayla indirdiği topu ağlara gönderen golcü oyuncu takımını yeniden öne geçirdi.

MUSTAFA DİREĞE TAKILDI
Fırtına, beraberlik için yeniden G.Saray kalesine yüklenirken 70'de Mustafa'nın kafa vuruşu üst direğe çarparak dışarı gitti.

ONUR DEVLEŞTİ
G.Saray'da 75'te Sneijder, yine ceza sahası dışında çok sert bir şut çıkardı. Kalesinde devleşen Onur, bu şutun da ağlara gitmesine engel oldu.

COLMAN KIRMIZI GÖRDÜ
Trabzonspor 76'da 10 kişi kaldı. Rirea ile girdiği pozisyonun ardından İspanyol oyuncuya yumruk atan Colman, kırmızı kartla cezalandırıldı.

YİNE SNEIJDER YİNE ONUR
81'de Sneijder ile Onur yine karşı karşıya geldi. Hollandalı oyuncunun ceza sahası içindeki vuruşunda Onur yine başarılı bir kurtarış sergiledi. Onur, 86'da da Selçuk'un şutunda kritik bir hamleyle golü önledi.

3 PUAN G.SARAY'IN
Maçta kalan dakikalarda başka gol olmayınca kazanan 2-1 ile Galatasaray oldu.
Editör: Haber Merkezi