'Futbolda şike' davası, Yargıtay’ın usulden bozma kararının ardından yeniden görüldü. Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, 'Futbolda şike' davasında, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu 36 sanık hakkında verilen beraat kararını usul eksikliği nedeniyle bozmuştu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma salonunda görülen duruşmada tutuksuz sanık Aziz Yıldırım, “Bu dava şike davası değildir. FETÖ terör örgütünün devleti ele geçirme projesinin ve düşüncesinin bir parçasıdır. Bu dava böyle görülmelidir" dedi.

Trabzonspor vekili ise “Sanıklar tapelerdeki konuşmaları kabul etmiştir” dedi. Bu sözlere sinirlenen Yıldırım “Aynı FETÖ’cüler gibi konuşuyor. Tapelerden söz ediyor. Avukatlarımız bize tapelerin delil olmayacağını söylediler, buna rağmen biz konuştuk. Biz yapmadık. Bizim kimseden korkumuz yok, biz yapsak söylerdik. Trabzon yaptı" dedi. Tapelerin delil olmayacağını söyleyen Yıldırım, bu taperlerle Trabzonspor’u UEFA’ya şikayet etmişti.

Öte yandan mahkeme, Yargıtay’ın "futbolda şike" davasında verilen beraat kararlarını usulden bozma ilamına uyulmasına, Yıldırım ile birlikte 6 kişinin dosyasının ayrılmasına, yeni duruşmanın da 6 Kasım 2020 tarihine ertelenmesine karar verdi.

Editör: Haber Merkezi