Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın yılbaşından önce kararın açıklanacağını söylediği Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 93 sanıklı şike davasında çarpıcı bir gelişme yaşandı.
 
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, şike davasıyla ilgili kararını açıklamaya hazırlanırken Yıldırım'ın avukatları, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "devlette paralel yapı kurmak isteyenler var" açıklamasını "yeni bir kanıt" göstererek, bu yapının şike operasyonundaki rolünün açığa çıkarılması için yeniden yargılanma talebiyle dilekçe verdi. Yargıtay'ın, Yıldırım'ın dilekçesi doğrultusunda bu iddiaların araştırılmasını isteyip istemeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.
 
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Yıldırım'ı spor müsabakalarının sonucunu etkilemek amacıyla Türkiye Profesyonel Süper Ligi'nde şike ve teşvik primi suçlarını işlemek suretiyle suç örgütü kurup yönetmek suçundan 2 yıl 6 ay hapis, Fenerbahçe-İBB Spor, Karabük-Fenerbahçe, Fenerbahçe-Ankaragücü, Sivasspor-Fenerbahçe maçlarında şike yapmak, Trabzonspor-Bursaspor, Trabzonspor-İBB Spor maçlarında ise teşvik primi vermek suçlarından 3 yıl 9 ay hapis ve 1.312.500 lira adli para cezasına mahkum etmişti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da, Yıldırım'a verilen toplam 6 yıl 3 aylık hapis cezası ve adli para Cratosslot cezasının onanmasını istemişti.
 
Karar açıklanacakken sürpriz başvuru
 
Yargıtay Başkanı Ali Alkan da, 93 sanıklı Şike davasının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin kararını yılbaşından önce açıklayacağını söylemişti. Alkan'ın bu açıklamasının ardından temyiz dosyasını süratle ele alan 5. Ceza Dairesi, Şike davasındaki kararını vermeye hazırlanırken ilginç bir gelişme yaşandı. Yıldırım'ın avukatları toplu olarak Yargıtay'a dün dilekçe verdi. Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz cumartesi günü Ordu'da kullandığı "devlette paralel yapı kurmak isteyenler devletin kurumları içerisine sinenler şunu bilesiniz ki istediğiniz kadar oralara yerleşin. İninize gireceğiz ininize. Didik didik edeceğiz ve devletin içindeki bu örgütleri teşhir edeceğiz" ifadelerine dikkat çekilen dilekçede, İstanbul'da yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının ardından görevden alınan Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın şike operasyonunda da görev aldığı belirtildi. Dilekçede, Erdoğan'ın dile getirdiği yapının açığa çıkarılması ve bu yapıda yer aldığı iddia edilenlerin şike operasyonundaki rolllerinin aydınlatılması talep edildi.
 
Yıldırım'ın tapelerine de ekleme yapıldı
 
Yargılama sırasında avukatların, Yıldırım'la ilgili telefon tapelerine eklemeler yapıldığını söylediği ancak mahkemenin bu iddiaları dikkate almadığı belirtilen dilekçede, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında İçişleri Bakanı Muammer Güler'in, "Bizim konuşma tapelerimizde çok can alıcı yerlerde maalesef parayla ilgili konularda eklemeler olduğunu gördüm. Bunlar son derece güzelce düzenlenmiş ve eklemeler yapılmış, ilk bakışta dahi açıkça anlaşılabilecek düzenlemelerdir" şeklindeki açıklaması hatırlatıldı. Güler'in ifade ettiği eklemelerin Yıldırım hakkındaki soruşturma kapsamında da aynı ekip tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen dilekçede, davanın açıklanan gerekçeler nedeniyle yeniden görülmesini talep etti. Yargıtay'ın, Yıldırım'ın dilekçesi doğrultusunda bu iddiaların araştırılmasını isteyip istemeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.
Editör: Haber Merkezi