Kılıç, “Saldırı ile ilgili tüm gelişmeler Spor Genel Müdürlüğümüzce yakından takip edilmektedir” dedi. Passolig eleştirilerine de yanıt veren Kılıç, “Bu uygulamayla, kaos büyük oranda sona ermiş, yabancı madde atılması ve toplu küfürlü tezahüratta büyük düşüş olmuştur” değerlendirmesini yaptı.

4 Nisan 2015’te Fenerbahçe’ye yapılan saldırı ve Passolig uygulaması, Meclis gündemine geldi. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Bakan Kılıç’a bir soru önergesiyle saldırıyı sordu, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ise Passolig’le ilgili eleştirileri yöneltti.



BİLET SATIŞLARI ARTMAKTA

Bakan Kılıç, milletvekillerinin önergelerini yanıtlarken şu ifadeleri kullandı...

-iDDiA edilenin aksine, bilet satışları da her geçen seneye oranla giderek artmakta ve kulüplerin bilet gelirlerinde de e-bilet uygulamasından önceki dönemlere nazaran hızlı bir artış yaşanmaktadır. Anayasa ve Ankara 16. Tüketici Mahkemesi nezdinde e-bilet uygulamasının iptaline ilişkin açılan her iki dava da sonuçlanmış ve e-bilet sisteminin tatbikinin önünde herhangi bir hukuki engelin bulunmadığı tespit edilmiştir.



1 MİLYON 843 BİN PASSOLİG

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun soru önergesinde yer alan konularla ilgili yaptığı açıklama da şöyledir: ‘2015-2016 sezonu seyirci sayısı, bir önceki döneme kıyasla artış göstererek, Spor Toto Süper Lig için ortalama 8 bin 600 kişi seviyesine yükselmiştir. Buna mukabil kullanılabilir durumdaki Passolig kart sayısı da günden güne artarak, Şubat sonu itibariyle 1 milyon 843 bin adet olmuştur. Dolayısıyla seyirci sayısındaki azalışı e-bilet/Passolig uygulamasına bağlamak rasyonel bir yaklaşım olarak görünmemektedir.
Editör: Haber Merkezi