Hasan Ahmet Sarı... Dünya Kupası finalinde zaferi getiren golü atan Mario Götze ile yıllar önce karşılıklı oynamış ve o maçın adamı olmuştu.

Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Almanya zafere ulaşırken Türkiye'de gündemi, 2009 yılında oynanmış bir maç meşgul etti... Almanya U17 takımı ile Türkiye U17 takımı arasında oynanankarşılaşmada, Dünya Kupası finalindeki tek golü atan Mario Götze de forma giymişti. Ancak o maçın yıldızı Türkiye'den Hasan Ahmet Sarı'ydı ve Sarı geride kalan sezonu Batman Petrolspor'da geçirmişti.

Birisi milyon dolarlarla ifade edilen bonservis bedeline sahipken diğeri 5 senedir kiralık olarak farklı farklı takımlarda forma giyiyor. Götze'ye o maçta adeta futbol dersi veren Hasan Ahmet Sarı ile keyifli bir kısa röportaj gerçekleştirip o günleri soralım dedik...

Öncelikle kısaca Hasan Ahmet Sarı kimdir tanıyabilir miyiz?

21 ocak 1992 İstanbul/Şişli'de doğdum. İstanbul'dan depremden dolayı ayrılmamızın ardından Trabzon'a taşındık. Orada da futbola başladım.

Geçtiğimiz sezonu Batman Petrolspor'da geçirdin ve 26 gol atarak çok önemli bir performans sergiledin. Nasıl bir sezondu bir senin için?

26 değil, 28 gol attım (gülüyor). Benim için çok güzel ve özel bir sezondu inşallah her sezon böyle olur.

Son günlerde 2009 yılında oynanan ve senin maçın adamı seçildiğin Almanya - Türkiye U17 maçı gündemde. O günkü maçta rakiplerin arasında Dünya Kupası finalinde gol atan Götze'de vardı. Bununla ilgili neler söylemek istersin? Bize biraz o maçı anlatır mısın?

U-17 Avrupa Şampiyonası'ydı. Gruptaki ilk maçtı. 10. dakikaydı galiba bir gol bulduk golü de ben attım. Maçın adamı seçildim. Güzel bir organizasyondu. Götze'yi o kadar iyi hatırlamıyorum ama belki de Genç Milli Takımlarda benim kadar başarısı yoktur. Ama daha çok değer görerek şans bularak bu noktalara geldi. Bu şans bana da gelseydi her şey daha farklı olurdu. Bunu biliyorum ve kendime de güveniyorum.



Daha önce buna benzer örnekler İlhan Parlak ve Pique arasında da yaşanmıştı. Sence problem futbolcularda mı yoksa sistemde mi?

Bence problem sistemde. Problem gençlere yeterince güvenilmeyipaltyapıya gereken yatırımın yapılmaması. Gereken şans verilmiyor diye düşünüyorum. Bir genç futbolcuya büyük hedefler koyması için hep üst taraflarda şans verilmeli. Yukarılarda oynamayı düşünürken bilinçsiz bir şekilde alt liglere gönderilmemeli. Hem hevesi kırılır hem de kendine olan özgüveni eksilir. İşte Almanlar bunu yapmıyor; hep büyük oynuyorlar ki kupayı getiren de genç bir oyuncu. Demek değer verilince böyle oluyormuş...

Dünya Kupası'nı bir futbolcu gözüyle değerlendirmeni istesek? Beğendiklerin, eleştirdiklerin...

Messi'nin aldığı ödül için yeterli performansı göstermediğini düşünüyorum. Almanya hak ederek aldı kupayı. Bundan sonra pek yenileceklerini düşünmüyorum (gülüyor)

Önümüzdeki sezon için planların neler? Trabzonspor'da devam mı yoksa yine kiralık olarak mı gideceksin?

Trabzonspor'da değilim her zaman ki gibi... Kiralık gideceğim büyük ihtimalle 5 senedir olduğu gibi... (gülüyor)
Editör: Haber Merkezi