SONNOKTA ENES AYDIN - Moskova’da yapılan Wushu Kung-Fu Avrupa Şampiyonası’na katılan Yomra Gençlik Spor Kulübü sporcularından Barış Aydın yurda madalya ile döndü. Avrupa üçüncüsü olan Barış, Trabzon'a dönüşünün ardından antrenörü Murat Sağır ile Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ı ve sporcunun üzerinde emekleri olan eski Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'nu ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Barış, "Başta Murat Sağır hocam olmak üzere bana maddi ve manevi destek olan tüm büyüklerimden Allah razı olsun. En önemlisi eksikliğini hissettirmeyen annem ve babamın hedefimde büyük rolleri var. Emek verdiğim bu yolda Türkiye'yi temsil etmek ve Türk bayrağını dalgalandırmanın onur ve gururunu yaşıyorum. İnşaallah bundan sonra ülkemizi daha iyi temsil etme yolunda emin adımlarla ilerleyeceğim" diye konuştu.

YOMRA'DAN DÜNYA ZİRVESİNE
Amaçlarına birer birer ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Aydın'ın antrenörü Murat Sağır ise, "Antrenörlüğünü ve başkanlığını yapmış olduğum Yomra Gençlik Spor Kulübünü kurarken hedefimiz Yomra’da gençleri ve de çocukları sokaklardaki tehlikelerden ve de kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve kollamaktı. Yetenekli ve de yatkın sporcuları bulup onları dünyanın zirvesine çıkarmak temel amaçlarımızdır. Amaçlarımıza birer birer ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz, Türkiye’de almış olduğumuz kısa süre içerisindeki büyük başarılar gelecek adına büyük umutlar veriyor. Sporcuların okullarında, öğretmenleri ve müdürlerinden almış olduğumuz bilgiler sporcuların spora başladıktan sonra sosyal ve ahlak yönünde ve derslerde çok olumlu sonuçlar verdiğini gösteriyor. Barış’ın almış olduğu Avrupa üçüncülük derecesi ise diğer sporcuları da ateşleyip daha hırslı ve istekli bir çalışmaya yönlendirdiğini görebiliyorum. Hedefim daha çok gence ve çocuklara ulaşıp hayatlarına anlamlı ve güzel bir şekilde yön kazandırmak" ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi