Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011'de yaşanan şike olayları sonrası UEFA Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'ne alıp Fenerbahçe Avrupa'dan men etti. Ancak TFF, Trabzonspor'un emeğinin hakkı olan şampiyonluk kupasını vermedi.

Dönemin Fenerbahçe başkanı ve bazı yöneticileriyle farklı kulüplerin birçok oyuncusu ceza evinde yattı. Sarı-Lacivertliler bu dönemi FETO kumpası diye nitelendiriyor ama belgeler sabit ve Fenerbahçe'nin o dönem şike yaptığını herkes biliyor.

Söz konusu dönemle ilgili Trabzonspor şampiyonluk kupasını alabilmek için büyük bir mücadele veriyor. Önüne birçok engel çıksa da mücadelesinden vazgeçmiş değil. Bu süreçte bordo- mavili kulübü yönetenler için Fenerbahçe camiasından çirkef sözler de söylendi. Algı operasyonları yapıldı. Her yerde Trabzonspor'un işine çomak sokuldu. 2010-11'de Fenerbahçe başkanvekili olan şuan TFF başkanı olan Nihat Özdemir, o dönemler 'biz temiziz' diyordu. Ama 'Allah konuşturdu' derler ya işte öyle bir an yaşandı geçtiğimiz günlerde.

TFF Başkanı Nihat Özdemir "Her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de şike olayı yaşadık. Hepimizin bildiği gibi o sezon 2010-2011 sezonudur. 9 sezon geride kaldı. Biz 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına rastlamadık" dedi. Özdemir bir anlamda şike itirafında bulundu. Top da bundan sonra patladı. Bunu içine sindiremeyen Fenerbahçeliler Özdemir'e saldırdı ve görünen o ki uzun soluklu bir dizi başladı...

KONUSU MÜTHİŞ..
Asıl olaylar ise Özdemir'in sözleri sonrası başladı. Fenerbahçe camiası karıştı 'Başkanvekilliğimizi yapmış ve o dönem şike mücadelesi vermiş bir isim. Nasıl böyle bir şey der?" gibi tepkilerin yanı sıra "Kulüp üyeliğinden ihraç" kampanyası başlatıldı. Sonrasında Fenerbahçe kulübü başkanı Ali Koç, "Liglerin başlamasına 1 hafta kala sanki bir kaos ortamı oluşturulmak isteniyor. Hatta çok daha önemlisi temmuz ayında iki tane çok önemli davamız var. Bu mahkemeler başlamadan önce bu lafları etmiş olması, zamanlamayı da manidar buluyorum" derken ihraç söylemleri için ise, "Kulübümüzden Nihat Bey'in ihraç edilmesini Nihat Bey için çok bir şey ifade etmeyeceğini, hatta şirin gözükmek istediği çevreler için kendisine bir mükafat olacağını düşünüyorum" gibi ifadeler kullandı.

ESEFLE KINADI
Şike konusunda hak konuşması sonrası, kendisine saldıran Fenerbahçe camiasına TFF'nin resmi sitesi üzerinden cevap veren Özdemir, "Yaptığım açıklamada kulüp isme vermemiş imada bulunulmamasına rağmen Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi tarafından konunun saptırılması asıl 'rezalet'tir. Adımı bir terör örgütü ile yan yana getirme cüretini gösteren Semih Özsoy'un şahsımla ilgili itham ve saldırılarını esefle kınıyor ve ayıplıyorum. Benim, yıllardır Türkiye'ye nasıl hizmet ettiğimi herkes biliyor. Türkiye'ye ve Fenerbahçe'ye olan hizmetlerimi sorgulamak başkanvekili olan şahsın haddine değildir" ifadelerini kullandı.

HİÇ Mİ YÜREĞİN SIZLAMADI?
Fenerbahçe başkanvekili Semih Özsoy da Özdemir'in açıklamaları için, "Neye hizmet ediyor, niye bunları yapıyor bilmiyoruz. Biz anlayamayız. 3 Temmuz bizim kırmızı çizgimiz. Bizim olmazsa olmazımızdır. Bilerek veya bilmeyerek, kimlere, neye hizmet ediyor? Nihat Özdemir'in bunu açıklaması lazım. Hiç mi yüreği sızlamadı bu açıklamaları yaparken. Nihat Bey çıkıp şunu dürüstlük ve açıklıkla dile getirmeli, FETÖ'yü lanetlemeli ve kendisi tam anlamıyla bu FETÖ illetinin neresindedir? Bunu anlatmalıdır" dedi.

DİĞER BÖLÜMLER İÇİN SABIRSIZIZ!
Görünen o ki eski Fenerbahçe başkanvekili olan TFF başkanı Özdemir ile Sarı-Lacivertiler arasında tartışma giderek hararetlenecek. Şuana kadar büyük bir reyting elde eden karşılıklı tartışmalar ise Trabzonspor camiasına tarafından çekirdek çitleyerek uzaktan izleniyor. Senaristlerden aldığımız bilgilere göre bu filmin konusunun epey uzun olacağı... Futbolseverlere keyifli seyirler diliyoruz. Diğer bölümleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

Editör: Haber Merkezi