Günlerdir Trabzonspor’un gündeminde olan Mame Biram Diouf’un ne kadar kaliteli ve Romabet iyi bir forvet olduğunu birçok kez okuduk. Fenerbahçe-Hannover karşılaşmasında ise golcü oyuncuyu canlı olarak izleme fırsatı bulduk. Senegalli forvetin en belirgin özelliği gücü ve sürati. Hannover, Fenerbahçe karşısında fazla tehlike yaratamadı. Bulduğu az sayıdaki pozisyonların tamamında ise Mame Diouf başroldeydi. Takımının golünü de o attı. Karşısında Alves ve Egemen gibi fizik olarak güçlü savunmacılar olmasına rağmen ikisine de zor anlar yaşattı.

Durup, top beklemiyor

Arkası kaleye dönükken topu aldığında bile, çabuk hızlanması sayesinde rakiplerini rahatlıkla ekarte etti. Gerçekten çok çabuk süratleniyor. Sanırım bu, bir defans oyuncusunun karşısındaki oyuncuda görmek isteyeceği en son özellik... Mame Diouf, savunma arkasına atılan toplarda büyük tehlike yaratıyor. Top tekniği üst düzeyde. Bir başka ön plana çıkan özelliği, kaleyi görür görmez çektiği etkili şutları. Beklenmedik anda topu kaleye gönderebiliyor. Ayrıca ileride durup kendisine pas atılmasını beklemiyor. Orta sahaya geliyor, kanatlara geçiyor... Takımına katkı sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyor.

Savunmaların kâbusu olur

“Diouf’un zayıf yönü ne?” derseniz, Fenerbahçe maçındaki performansına bakarak bunu söyleyemem. Ancak Hannover’de bu sezonki gol istatistiği fazla yüksek değil. Bu da Hannover’in takım olarak kötü performans sergilemesine bağlanabilir. Kısacası, tüm özellikleriyle Trabzonspor’un aradığı bir oyuncu. Türkiye gibi fizik gücünün önemli olduğu bir ligde, savunmalara kâbus yaşatabilir.
Editör: Haber Merkezi