Avrupa Ligi J Grubu'nda son 32'ye kalmayı garantileyen temsilcimiz Trabzonspor, İtalyan ekibi Lazio ile Roma Olimpiyat Stadyumu'nda liderlik için karşılaştı.

Avni Aker'de oynanan ilk karşılaşmada 3-3 berabere kalan iki ekibin rövanş karşılaşmasında bu kez gol sesi çıkmadı. Zorlu deplasmandan 0-0 beraberlikle ayrılan temsilcimiz Trabzonspor, J Grubu'nun lideri olarak bir üst tura yükseldi.

Puanını 14'e çıkaran bordo-mavililer, 12 puanlı Lazionun önünde yer alarak 1. sırada grubu tamamladı.

Trabzonspr'un 2. turdaki rakibi 16 Aralık Pazartesi günü çekilecek kurayla belli olacak.

G.SARAY'IN REKORUNA 1 ADIM KALDI
Karadeniz ekibi, yenilmezlik serisini de 14'eçıkararak Galatasaray'ın 15 maçlık yenilmezlik rekoruna bir adım daha yaklaşmış oldu

AKÇAY'DAN ALANZİNHO SÜRPRİZİ
Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, deplasmanda Lazio ile karşılaşan Trabzonspor'da, ligdeki son karşılaşmaya göre ilk 11'de değişiklik yaptı. Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Gaziantepspor maçının kadrosundan farklı olarak cezalı İmajbet Zokora'nın yerine genç oyuncu Aykut Akgün'e, sakatlığı bulunan Kadir Keleş'in yerine ise Aykut Demir'e görev verdi. Orta alanda Polonyalı oyuncu Adrian'ı yedek soyunduran, Soner Aydoğdu'yu ise 18 kişilik kadroya almayan Akçay, geçen hafta bu mevkide forma şansı tanıdığı Abdülkadir Özdemir'in yerine de sürpriz bir şekilde Alanzinho'yu sahaya sürdü.

Ev sahibi Lazio'da, teknik direktör Vladimir Petkovic, kaleci Marchetti yerine ikinci kaleci Berisha'yı tercih ederken, hücumda da sakatlığı bulunan Alman santrofor Miroslav Klose'yi yedek soyundurup, Floccari'yi ilk 11'de başlattı.

TRABZONSPORLU TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK
Roma Olimpiyat Stadı'nın 80 bin kişilik tribünlerinin büyük bir kısmı boş kaldı.

Yaklaşık bin kadar bordo-mavili taraftar, kendilerine ayrılan bölümden takımlarını tezahüratlarla destekledi.

İTALYA'DA 19 SENE SONRA
Trabzonspor, Lazio ile 19 yıl aradan sonra İtalya'da karşı karşıya geldi. Bordo-mavili ekip, rakibiyle İtalya'da en son 1994-95 sezonunda oynamış ve sahadan 2-1 yenik ayrılmıştı. Trabzon, Lazio ile yaptığı üç maçta ise 2 yenilgi ve 1 beraberlik elde etti.

HACIOSMANOĞLU YALNIZ BIRAKMADI
Karşılaşmayı Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Lazio Kulübü Başkanı Claudio Lottito, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil de protokol tribününden izledi.
Editör: Haber Merkezi