Berbatov, Diouf ve Aloisio... Trabzonsporlular’ın günlerdir müjdeli haber beklediği forvetler bu isimlerdi. Başarılarla dolu kariyerleriyle Bordo-Mavili taraftarları heyecanlandıran forvet listesine öyle biri eklendi ki, sadece Trabzonsporlular değil, futbol kamuoyu etkilendi: Oscar Cardozo... Sezon başında Fenerbahçe çok isteyip alamayınca Trabzonspor’a önerilmiş, ancak şartlar oluşmamış ve transfer gerçekleşmemişti. Şimdi üst düzey bir forvet arayan Bordo-Mavili takımda menacerler tarafından yeniden gündeme getirildi. Son birkaç güne kadar sadece yakıştırma durumu vardı. Fakat dünyaca ünlü bir forvet sözü veren başkan İbrahim Hacıosmanoğlu camiada baskılar artınca düğmeye bastı. Fırtına’yı bu transferde korkutan en büyük etken ise oyuncunun yüksek bonservisi.

Çok büyük para ama...

8 milyon Euro’luk Cardozo için bir durum değerlendirmesi yapan idareciler, sponsor Jestbahis arayışlarına başladı. Hatta camiada kelimenin tam anlamıyla seferberlik ilan edildi. Oyuncunun istediği yaklaşık 3 milyon Euro’luk ücretle 11 milyonu bulan transfer el yakıyor, hayal gibi görünüyor. Ancak Trabzonspor’u transferde tetikleyen unsurlar önemli. Fırtına bu hamleyle, hem takımı Avrupa’da ve ligde sırtlayacak bir ismi renklerine bağlamış olacak, hem de ezeli rakibi Fenerbahçe’ye saha dışında bir psikolojik üstünlük elde etmiş olacak. Bu nedenle yönetim tüm şartları zorluyor.

Takas formülü

Trabzonspor’un Benfica’yı ikna için farklı formülleri de var. Janko başta olmak üzere; Portekiz temsilcisine takasta kullanılabilecek isimler öneriliyor. Sunderland’da kiralık olarak forma giyen Celutska da bonservisiyle verilmek isteniyor. Görünen o ki Bordo-Mavili yönetim; en geç çarşamba gününe kadar Cardozo’daki durumun netleşmesini bekleyecek. Olmazsa gündemdeki diğer ve şartları daha uygun isimlerden biriyle masaya oturulacak.
Editör: Haber Merkezi