Bordo-Mavili taraftarlar için gündemde iki konu var: Biri takımın Avrupa Ligi bileti alıp almayacağı, ikincisi ise Oscar Cardozo transferi... Yönetim, bu akşam oynanacak olan sezonun son maçı olan Antalyaspor mücadelesinin ardından Paraguaylı yıldızın işini bitirmek için harekete geçecek. Benfica yetkilileri ile Trabzonspor CEO’su Burak Gürdal iki kez görüşme yapmıştı. Bundan sonraki görüşme, İbrahim Hacıosmanoğlu ile Benfica Başkanı Vieira arasında olacak. Bordo-Mavililer ile prensip anlaşmasına varan Oscar Cardozo ise, 2007’den beri formasını giydiği Portekiz temsilcisine veda etmeye hazırlanıyor.

Kulübede başlayacak

Bu akşam Rio Ave ile oynanacak olan Portekiz Kupası finalinde Cardozo son kez taraftarın önüne çıkacak. 30 yaşındaki forvet, bu sezon lig şampiyonluğu ve Portekiz Lig Kupası sevinci yaşadı. Cardozo, takımına yeni bir kupayla veda etmek istiyor. Ancak son haftalarda ilk 11’de şans bulamayan tecrübeli oyuncunun bu akşamki finalde de maça kulübede başlaması bekleniyor. Buna rağmen teknik direktör Jorge Jesus’un, skor ne olursa olsun ilerleyen dakikalarda Cardozo’yu oyuna sokarak oyuncusuna son bir jest yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Benfica’nın hedefi Batshuayi

Oscar Cardozo’yu Trabzonspor’a satmaya hazırlanan Benfica, yerini dolduracağı ismi de buldu. Teknik direktör Jorge Jesus, Belçika’da Standard Liege forması giyen Michy Batshuayi’nin peşine düştü. Benfica, 20 yaşındaki forveti kadrosuna katmak için girişimlere başladı bile. Eğer Batshuayi transferi kısa sürede gerçekleşirse, Cardozo’nun Trabzonspor’a imza atma süreci de hızlanacak.
Editör: Haber Merkezi