Ortahisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ecvet Kurt, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr.Muharrem Kasapoğlu'nun direktifleri ile 17 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla İl Spor Merkezleri ve Engelliler İl Spor Merkezlerinin çalışmalarını başlattıklarını hatırlattı. Ortahisar İlçe Spor Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların19 branşta gerçekleştirildiğine dikkat çeken Kurt, “Kayıtlarımız devam ediyor. İlçe Müdürlüğümüze bağlı tesislerimizden kayıt formları temin edilerek çocuklarımızın spora başlamasını sağlayabilirsiniz” dedi.

Kurt, “Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımızın Covid-19 Pandemi ile ilgili talimatları gereği tüm tedbirler alınmıştır. Çocuklarımızın kullanacağı alanlar düzenli şekilde dezenfekte edilmekte, maske, mesafe, temizlik ilkelerinden taviz verilmeden faaliyetler devam etmektedir. Her branşa has, özelliklere göre devam eden çalışmalarda mesela Tenis branşında 1 kort içerisinde sadece 4 sporcu ve 1 antrenör antrenman yapmaktadır” diye konuştu.

TEDBİRLER EN ÜST DÜZEYDE
“Yüzme havuzunda 1 kulvarda maksimum 3 sporcu olacak şekilde çalışılmaktadır” diyen Kurt, “Ayrıca antrenmana gelen çocuklarımızın girişte ateşleri ölçülmekte ve kayıt altına alınmaktadır. 5-18 yaş grubuna hitap eden çalışmalar, engelli kardeşlerimiz için yaş sınırı yoktur. Engelli kardeşlerimiz engelsizspor.sgm.gov.tr adresinden kayıtlarını yaptırarak bizimle irtibat kurabilirler. Spor faaliyetlerimiz sadece Ortahisar İlçemizde değil tüm ilçelerimizde gerçekleştirilmektedir. Tüm vatandaşlarımızı çocuklarını spora başlatmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi