Geçtiğimiz sezon takımın teknik sorumlusu Hami Mandıralı tarafından kadro dışı bırakılan ve sezon sonu ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Arjantin'li oyuncu Gustavo Colman, teknik direktör Vahid Halilhodzic'in göreve gelmesiyle birlikte yeniden takımla birlikte çalışmalara başladı. Halilhodzic, Colman'ın çalıştığı 8. teknik direktör oldu.

Dönemin teknik direktörü Ersun Yanal'ın raporu doğrultusunda transfer edilerek 5 yıllık sözleşme imzalanan Colman, 2 milyon 500 bin Euro karşılığında Trabzonspor'a transfer edilen ilk Arjantinli oyuncu oldu. Colman bordo-mavili takımda ilk geldiği yıllarda futbolu ile ön plana çıkarken, son yıllarda oynadığı futbolun dışındaki davranışlarıyla gündeme geldi. Son olarak Zokora izin almadan İstanbul'da Çırağan Sarayı'nda düğün yapmış, Colman da bu düğüne izinsiz katılmıştı. Bunun üzerine dönemin teknik sorumlusu Hami Mandıralı tarafından Colman ve Zokora kadro dışı bırakılmıştı.

Hami Mandıralı'nın kadro dışı bıraktığı Gustavo Colman'ın, bu sezon takımdan ayrılacağına kesin gözüyle bakılmasına rağmen, oyuncuya uygun bir kulüp bulunamadı. Teknik direktör Vahid Halilhodzic'in göreve başlamasıyla birlikte geçtiğimiz sezon kadro dışı bırakılan Colman'a af kapısı açıldı ve takımla birlikte çalışmalara başladı. Trabzonspor'un Arjantinli oyuncusu Colman, bu yılla birlikte bordo-mavili formayı giyeceği 6 sezonda 8 teknik adamla çalışmış oldu. 2008-2009 sezonu başında Karadeniz ekibine transfer olan Colman; Ersun Yanal, Ahmet Özen, Hugo Broos, Şenol Güneş, Tolunay Kafkas, Mustafa Akçay ve Hami Mandıralı gibi isimlerle çalıştı.
Editör: Haber Merkezi