Trabzonspor, Avrupa Ligi’nde gruptaki son maçını Roma’da Lazio’yla oynadı ve 0-0 berabere kalarak lider oldu. Fırtına, Avrupa’da adeta destan yazarak ilk aşamayı tamamladı. Bir dahaki maç Şubat ayında oynanacak. Yani artık tüm gözler lige çevrilmiş durumda. Önümüzdeki sezon da Avrupa’da olmayı hedefleyen Bordo-Mavililer için bunun tek yolu ligde başarılı olmak. Kupadan elenen Fırtına, bir an önce üst sıralara tırmanmak istiyor. Mustafa Akçay, öğrencileriyle yaptığı toplantıda ilk yarıda kalan 3 maçtan 9 puan istediğini söyledi. Ancak rakipler oldukça zorlu. Yarın Bursaspor’u ağırlayacak olan Trabzonspor, önümüzdeki hafta Galatasaray deplasmanına çıkacak. İlk yarının son maçında ise Betist Antalyaspor ile kozlarını paylaşacak. Dar kadro nedeniyle oldukça yıpranan Bordo-Mavililer artık bu sıkıntıyı da yaşamayacak. 23 puanı bulunan Trabzonspor’da hedef belli: Devre arasına 32 puanla, ilk 4 içerisinde girmek.

Geçen sezonki maçlarda ne oldu?

Bursaspor: Trabzonspor, geçtiğimiz sene sahasında ağırladığı rakibine 1-0 yenildi ve tarihinde ilk kez evinde Bursa’ya mağlup oldu.

Galatasaray (D): Bordo-Mavililer, sezonun son maçında Türk Telekom Arena’ya çıktı. Şampiyonluğu garantileyen Aslan, 2-0 galip geldi.

Antalyaspor: Peş peşe gelen kötü sonuçların ardından 27. haftada Antalyaspor’u konuk eden Fırtına, Volkan ve Yasin’in golleriyle 2-0 kazandı.
Editör: Haber Merkezi