SONNOKTA YUNUS MERMERTAŞ - Trabzon Sporunun önemli ismi ve Ofspor’un unutulmaz başkanı Ercan Saral Sonnokta’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu. Trabzonspor’un ekonomik anlamda düzlüğe çıkması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söylerken başkan Ahmet Ağaoğlu’nun da kulüp için çok doğru bir isim olduğunu dile getirdi. “Trabzonspor’un çizdiği yol bana göre doğru bir yol” diyen Saral, “Yapılanma, borcu küçültme anlamında güzel bir yola girmiş. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’da bunu yapabilecek en iyi isimlerden biri. Ben her zaman Ahmet Ağaoğlu’na ‘gel kulübün başına geç’ diye bir çok kez söylemiştim. Nitekim sonunda geldi ve güzel işler yaptı. Daha da yapacak” diye konuştu.

Ahmet Ağaoğlu’nun ekonomik anlamda yoğun bakımda olan Trabzonspor’u hasta yatağından kaldıracak yegane isim olduğunu söyleyen Saral, “Fakat yönetiminde bazı isimler bu yükü kaldırabilecek nitelikte değil. Sadece 4-5 tane bu yükü kaldırabilecek kalitede isimler var. Bence çok daha titizlikle yönetim listesi hazırlanması gerekiyordu. Bu süreç çok kaliteli isimlerle geçilmesi gerçeği de ortada duruyor. Geçmişte çok hatalar yapıldı. Önemli olan bundan ders alıp bu gemiyi su almadan iyi bir şekilde hedefine ulaştırmaktır. Ağaoğlu kaptanlığında Trabzonspor’u güzel günlerin beklediğine inanlardanım. Yeter ki bu yönetime köstek değil destek olunsun” dedi.

EKONOMİK BAŞARI SPORTİF BAŞARININ HABERCİSİDİR
Ekonomisi düzgün olmayan takımların sportif başarıya ulaşmasının çok zor olduğunu dile getiren Ercan Saral, “Bütün kulüpler borç batağında. Dolasıyla sportif başarının gelmesinde kulübün ekonomik yapısının önemi çok büyüktür. Bu anlamda da Trabzonspor kamuoyu da Ahmet Ağaoğlu yönetiminden ‘bizi şampiyon yapsın’ gibi bir beklentisi yok. Bende beklemiyorum. Enkazın altına girmişler bu yükü kaldırmaya çalışıyorlar. Sportif başarı olursa ne güzel olur. Ancak düzgün hamlelerle olur. Düzgün futbolcu transferiyle olur. Bu işi bilen bu işte kalbini gönlünü Trabzonspor’a vermiş cebini düşünmeyen adamlar olması lazım. Bunu söylerken yöneticilerin cebini düşündüğünü söylemiyorum. Ağaoğlu yönetiminde yer alan isimlerde Trabzonspor için mesaisini harcayacağına inanıyorum. Şu bir gerçek ki ekonomik başarı sportif başarının habercisidir. Düzgün saha sonuçları alan takımın ekonomisi kötüye gidiyorsa o geçici olur. Sonunda felaket gelir. Bu da kaçınılmaz bir sondur” dedi.

VAGONLAR YERİNE OTURMAYA BAŞLADI
Trabzonspor taraftarlarının başarı için yönetime biraz daha sabır göstermesi gerektiğini ifade eden Saral, “Taraftarlarımıza da hak veriyorum. Yıllardır başarının yolunu gözleyip, sabrediyorlar. Onlarda başarının tadına varmak istiyor. Bir Fenerbahçe galibiyeti şehrin havasını nasıl değiştirdiği ortada. Bu da kentin başarıya aç olduğunun göstergesidir. Özellikle taraftar baskılarının yönetimlere transferde hatalar yaptırdığı ortada. Fakat Ahmet Ağaoğlu ve ekibinin baskıyla hataya düşeceğine ihtimal vermiyorum. O nedenle alt yapı gerçeğiyle yüzleşmemiz gerekiyor. Yönetim bu yönde bir hamle yapacak ve biz taraftarlar olarak buna saygı duyacağız. Şuanda ekonomik olarak vagonlar yerli yerine oturuyor. Gelecek için iyi sinyaller veriliyor. Sadece biraz daha sabır göstermemiz gerekiyor” dedi.

ZİNCİRLEME FELAKETİ!
Trabzonspor'un Ahmet Ağaoğlu döneminden önceki 3 dönemde zincirleme felakete sürüklendiğini söyleyen Ercan Saral, “Trabzonspor’un ekonomik kötü gidişatı Sadri Şener döneminde başladı. Hatalar zinciri İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde devam etti, Muharrem Usta ile son bulan yıkım harekatı yaşandı. Hacıosmanoğlu, Usta kötülük yaptı, Şener iyi yaptı diye bir şey yok. Sadri Şener’le birlikte bu borç ayyuka çıkmıştı, devamı da geldi. Trabzonspor’u bu 3 isim uçuruma sürükledi. Keşke bu süreç olmasaydı. Keşke bu süreç yaşanmasaydı da orada güzel bir yönetim oluşmuş olsaydı. Bizde birlik olmuyor. Trabzon’da bir lobi var. Biri birini istiyor, birisi diğerini istemiyor. Herkes birbirinin çukurunu kazmaya çalışıyor. Herkes birbirinin arkasından kötü konuşuyor. Bir tane Trabzonspor var. Biz de buna sahip çıkacağız. Kulübün menfaatlerini düşünen doğru başkana ve yönetimin sonuna kadar yanında duracağız” diye konuştu.

TRABZONSPOR’U UÇURMALI
Hükümette Trabzonlu 4 bakanın olmasının Trabzonspor için önemli bir şans olduğunu belirten Saral, “O lobiyi kullanmak , o insanları harekete geçirebilmek çok önemli. Ben Trabzonspor kulübü başkanı olmuş olsaydım ve benim dönemimde de 4 tane Trabzonlu bakan kabinede yer alsaydı, kulübü ihya etmiştim. Belki borcu bitmezdi ama Trabzonspor’u uçururdum. Hatırlayın Eskişehirli eski bakan Kemal Unakıtan’ı Eskişehirspor’a yaptığı katkıları. Onun için kulüpteki ekonomik krizi fırsata çevirmek için yönetimin önünde iyi bir şans duruyor. Bunu değerlendirmek yönetimin işi” dedi.

TEK ÇIKAR YOL
Trabzonspor’u bu saatten sonra siyasetten başka bir şeyin kurtaramayacağını açık bir dille söyleyen Ercan Saral, “Trabzonspor’u sevenler kulübün siyasete bulaşmasına kızıyor ama işler öyle bir noktaya geldi ki tek çıkar yol orası. Bu Ahmet’in, Mehmet’in ve Hüseyin’in tek başına yapacağı bir şey değil. Ekonomik sıkıntı yönetimin gücünün çok üstünde. Bu iş siyasetle kapanacak bir sisteme geçti. Bu sadece Trabzonspor için değil bütün kulüpler için böyle. Çok borçları var. Siyaset ile Trabzonspor’u ekonomik anlamda kurtarabiliriz” dedi.

ARAPLAR ALACAK DEDİKODUSU BİLE GURUR KIRICI
Trabzonspor için çok sık dillendirilen Araplara satılacağı konusuna da değinen Saral, “Ekonomik olarak kurtulmuş, takım senden çıkmış olur. Ben ona sıcak bakmıyorum. Bırakın Arapları Trabzonlu olmayan İstanbul’lu birinin kulübü aldım demesi bile doğru değil. Bana göre çok gurur kırıcı bir şey. Satabilir misin. Trabzonspor’u da herkes rahatlıkla alır. Ama Trabzonspor, Trabzon’un kulübü olmaktan çıkar. Onun içinde ben doğru bulmuyorum. Biz Trabzonspor’u düzlüğe çıkaracağız. Doğru yönetimler, taraftar ele vereceğiz biz bu takımı kurtaracağız. Ne yaparsak biz yapacağız” diye konuştu.

ARTIK ONLARIN DEVRİ BİTTİ
Onur ve Burak Yılmaz’ın kadro dışı bırakılmasının çok doğru karar olduğunu belirten Ercan Saral, “İkisi de iyi oyuncu. Bu gerçeği görmezden gelemeyiz. Fakat iyi futbolcu olmaları kendilerini Trabzonspor’dan üstün görmeleri hakkını onlara vermez. İyi futbolcu olabilirsiniz ama karakterli olmak başka bir şey. Siz bu kulüpten para kazanıyorsanız ali cengiz oyunları içerisine girmeyeceksiniz. Aldığınız paranın hakkını vereceksiniz. Siz hala ben ne dersem o, ne yaparsam yanıma kar kalır mantığını güdüyorsanız, Trabzonspor’dan daha büyük kendinizi görüyorsanız o zaman size güle güle. Bu tip oyuncuların gözünün yaşına dahi bakılmaz. Yönetimin her iki oyuncuyu affetmeleri hataların en büyüğü olur. Artık onlar için Trabzonspor devri kapanmıştır” diye konuştu.

YETER Kİ GÜVENELİM
“Aslında Onur’un 3-4 yıl önce Trabzonspor’dan gönderilmesi, Burak Yılmaz’ın ise ikinci kez Bordo-Mavili takıma gelmemesi gerekirdi” diyen Saral, “Her iki oyuncunun takım üzerindeki negatif etkileri Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ü bitirme noktasına getirmişti. Neyse ki Fenerbahçe ve Kayserispor maçını onlarsız iyi bir oyunla kazanmasını bildik. Bakın Onur’un yokluğunda Uğurcan’ı kazandık. Demek ki gençlere şans verildiği zaman Trabzonspor’un geleceğini onlarla yazabiliriz. Yeter ki gençlerimize güvenelim. Ayrıca Trabzonspor ekonomik anlamda düzlüğe çıkmak istiyorsa bu tip maliyeti yüksek oyunculardan yakasını kurtarmak zorunda” dedi.

ÜNAL HOCA’DAN İYİ BİR SPORTİF DİREKTÖR OLUR
Ünal Karaman’ın Trabzonspor ile bütünleştiğini dile getiren Saral, “Ünal hoca futbolculuk döneminde iyi bir kariyere sahipti. Rahmetli abimde kendisini çok sevdiğinden oğlunun ismini Ünal koymuştu. Ünal Karaman çok karakterli ve düzgün bir hoca. Ama Trabzonspor’a yeterli mi? Bana göre bu geçiş döneminde yeterli. Ekonomisi iyi, büyük hedefleri olan bir Trabzonspor’da yeteri kapasitede olduğunu açık söylemek gerekirse düşünmüyorum. Fakat iyi bir sportif direktör olabilir. Yönetimle futbolcu arasında iyi bir köprü kurabilir. Çok da iyi bir köprü olur. Şuandaki geçiş döneminde çok başarılı gidiyor. İnşallah böyle istikrarı sağlama ve cesaretli takımı oynatma adına kendini aşarsa daha iyi olacaktır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi