SONNOKTA YUNUS MERMERTAŞ - Ofspor’u tarihinde ilk kez 2.Lig’e çıkaran eski Başkan Ercan Saral, Ofspor’a da değinerek mevcut başkan Olcay Saral’ı bombardımana tuttu. Ofspor Başkanlık koltuğunun ağlama yeri olmadığının altını çizen Ercan Saral, Olcay Saral tarihi tersten yazdı. Olcay Saral Ofspor’u ilk icraya veren, Ofspor’u ilk küme düşüren ve Ofspor’u ilk kayyuma bırakan başkan olarak tarihe geçti. Bu tarih Ofspor için kara bir leke oldu” dedi.

BU DURUM OF’A YAKIŞMAZ
Ofspor’un kayyuma bırakılacak bir kulüp olmadığına vurgu yapan Ercan Saral şu açıklamayı yaptı: “Benim dönemimde de birçok yönetici takımı kayyuma bırakalım dediği oldu. Ancak ben bu söylemlerin hemen önünü kestim. Ben olduğum sürece Ofspor’u değil kayyuma kalması başkansız kalması dahi konuşulamaz dedim ve konuyu kapattırdım. Gazetelere de sosyal medya hesaplarından da Ofspor mevcut başkanın yaptığı gibi o koltuğu ağlama duvarı haline çevirmedim. Ofspor büyük bir camia, büyük bir kulüp. Ne bize ne de Ofspor’a böyle bir durum yakışmazdı, şimdi de yakışmıyor.

TARİHİ TERSTEN YAZDI
Eğer ben Ofspor’un başkanıysam kendime güveniyorumdur. O güvenle gelmişimdir. Ona göre de Ofspor’un başarısı için ne gerekiyorsa da yaparım, yaptım da. Ancak başkan kulübü devraldığından beri bir ağlama politikası tutturdu gidiyor. Geldiğinde de ağlıyordu hala ağlamaya devam ediyor. Yapamıyorsan bırakıp gideceksin başkası gelip yapacak. Ben Olcay Saral’ın ağlamadığı bir zamanı görmedim. Benim dönemimde de kimse destek çıkmıyordu ama biz gemiyi bir şekilde yürütüyorduk. Biz de destek alamadık ancak hiçbir zaman gidip gazetelerde demeçler vermedik. Sosyal medya hesaplarından ağlamadık. Bu durum Ofspor’un imajına çok zarar verdi, yerlerde süründürdü. Ofspor benim bıraktığım dönemde, doğrudur borcu 4,5-5 Milyon TL civarındaydı. Ancak bizim gelirimiz de 2,5 Milyon TL idi. Şuan halı hazırda baktığımızda Ofspor’un borcu hala 2,5 Milyon Lira.

O KOLTUĞA YAKIŞMIYOR
Olcay Saral 7 sene sanki Ofspor’da çok şeyler yapmış gibi, takımı zirveye çıkarmış gibi gazetelerde, sosyal medyada atıp tutuyor. Ancak herkes neyin ne olduğunu görüyor. Bu kulübün tarihindeki ilk şampiyonluğunda Ercan Saral’ın imzası var. Evet borcumuz vardı. 2.Lig’de takımı teslim ettiğimizde 4,5 Milyon borç vardı. Keşke takımı 2.Lig’de tutulabilseydi de takımın yine 5 Milyon borcu olsaydı, buna razıydık. Ofspor’a 3.Lig’de olmak yakışmıyor. Belli ki bu işi becerememiş. O zaman bırakıp gideceksin. Ofspor sahipsiz kalmaz ve bundan kötü durumda da olmaz. Ofspor kümede kaldı diye sevinmez, kimse bunu kendine misyon edinmez. Ofspor’un ismi şampiyonluklarla, zirvelerle ölçülür. Kulübe otobüs almak başarı değildir. Öyle olsaydı ben şampiyonluk mücadelesi vermezdim 15 tane otobüs alırdım çekilirdim kenara. Kulüp yönetmek bu değil. Bunu başarı saydığına göre Olcay Saral küçük düşünüyor. Ve o koltuğa da yakışmıyor.

OFSPOR KİŞİSELLEŞTİRİLDİ
Ofspor gibi büyük bir camianın takımı kayyuma bırakılması kadar hoş olmayan bir durum olamaz, olmamalıydı, bu durum yaşanmamalıydı. Keşke kararı alıp ‘Ben çekiliyorum aday değilim’ deseydi de kulübü kayyuma bırakmasaydı. Ofspor tarihinde bir leke olacak ve onun dönemi olarak hatırlanacak. Olcay Saral’ın meşhur bir sözü var. Bir kalem kağıt verseler ne yapmak isterdin? diye sorsalar onlara ‘Ofspor ile tarih yazmak isterdim’ diye cevap verirdim ifadesini kullanırdı. Gerçekten tarih yazdı. Ama kötü bir tarih oldu. Olcay Saral Ofspor’u ilk icraya veren kişi. İlk küme düşüren ve Ofspor’u kayyuma bırakan başkan oldu. İşte Olcay Saral’ın yazdığı tarih. Bu durumu kabul etmek mümkün değil. Tarih benim yaptığım gibi şampiyon olarak yazılır. Takımı şampiyon yaparsın misyon ve vizyon kazandırışın o zaman başarılı olursun. Benim başkanlık sürecimde Trabzon camiası ile iç içeydim. Gazetelerde bir yerimiz, spor kamuoyunda bir ağırlığımız vardı. Antrenörler, futbolcular ve bir çok saygın insanlar Ofspor’un maçlarını yakından takip ederdi. Ama bugün bakıyorum Ofspor maçlarına kimse gitmiyor. Ofspor yine Trabzon’dan ayrıldı yine futbol camiasından uzaklaştı, kişiselleştirildi. Bu hoş biri durum değil. Ofspor Of’un takımıdır. Trabzon’un takımıdır.

OYUNLAR İÇİNE GİRME
Olcay Saral’a buradan çağrımdır. Ofspor’un iyiliğini istiyorsan bu kulüpten elini çek, uzak dur. Bu kulübü biz ona teslim ederken Ofspor misyonu ve vizyonu olan bir kulüptü. Ancak gördük ki Olcay Saral bu görevi yerine getiremedik. Bu kadar yeter. Artık bayrağı başkasına devretmenin vakti geldi. Hala bir oyun içerisinde görüyorum kendisini. Bu oyunlara girmenin anlamı yok. Çıksın net bir şekilde aday olmayacağım desin. Ofspor sahipsiz kalmaz. Birileri sahip çıkar. Şuan ki süreçten kötü de olmaz bundan eminim. Bırakıyorum, gidiyorum, gelebilirim oyunları yapıyorsun.

ZİRVE YAPTIRDIĞI ZANNEDİLİYOR
Sosyal medya hesaplarından 2012 yılına ait borç tablosunu paylaşımda bulunarak yalan yanlış bilgilendirme yapıyor. Ortada yaptığı hiçbir durum yok. O borcun 1 Milyon TL’ye yakın miktarı ben ve yönetici arkadaşlarım hibe ettiler. 500 bin tl bana ait, 200-300 bin tl de yönetici arkadaşlara ait. 700-800 bin tl zaten hibe edilmişti. Bağışlanan borcun ardından borç 4 milyona düşmüştü. O süreçte Ofspor’un gelirleri 2 ile 2,5 milyon civarındaydı. Çaykur’dan ve diğer gelirlerle birlikte 2,5 milyona yakın gelir vardı. Başkanın hesaplamasıyla borç 1,5 milyondu. Böyle bir kulüp devretmiştik. Öyle açıklamalar yapıyor ki, insanlar da hakikaten Olcay Saral’ın takıma zirve yaptığını zannediyor.

EMİN ELLERDE OLMALI
Ofspor’un boşta kalmayacağına dikkat çeken Ercan Saral, “Şuanda önemli bir proje üzerinde çalışıyoruz. Ofspor’a ayıracak vaktimiz yok. Ancak Ofspor da sahipsiz kalmaz. Belediye başkanımız veya Kaymakamımız desin ki bu kulübü sen biliyorsun, Of’a Ofspor’a hizmet etmez misin onu da düşünürüm. Şuan Ofspor’a devralsak bugün yarın kulübün borcu kalmaz. Ancak şuan öyle bir talebim yok. İşlerimdeki yoğunluktan ötürü çalıştığım projeye yoğunlaştım. Ancak Ofspor’un da bu durumu beni üzüyor. Ben istiyorum ki Ofspor iyi olsun. 2.Lig hatta 1.Lig’de olsun. Ofspor emin ellerde olsun istiyorum.

BEN LAFA DEĞİL İCRAATA BAKARIM
Benim öyle aman aman bir talebim yok. Biz bu kulübü daha önce 3.Lig’den alıp 2.Lig’e çıkardık teslim ettik. Geri dönmek gibi bir felsefemiz yok. Olurda kayyumdan kimse çıkmazsa Ofspor’u da sahipsiz bırakmayız. Çünkü bu kulüpte çok emeğimiz var. 7 sene bu kulübe başkanlık yaptım. O süreçte ailemden çocuklarımdan uzak kaldım. Maçları bırakın idmanları dahi takip ederdim. Yani çok emeğimiz var. Ben lafa değil icraata bakarım. Ortada bir icraat yok. Ofspor ne reklam yapma yeri ne de ağlama duvarı. Ofspor başkanının lobisi olacak, güçlü olacak. Gücün varsa yapacaksın, yoksa kenara çekilip yapabilenlere bırakacaksın.

STADIN İLK İMZASINI BEN ATTIM
Ofspor büyük bir kulüp alt yapısı da haliyle olacak. Ayrıca stadın imzası ilk benim döneminde atıldı. Biz yeni stat yapılması şartıyla eski stadın yerine hastane yapılması için imza verdik. Devlette yaptı sağ olsunlar. Anlaşılacağı gibi Olcay Saral’ın yaptığı en küçük bir başarı yok. Yalan yanlış beyanatlarla algı yapmaktan başka bir şey yapmıyor. Ofspor’u getirdiği durum ortada 2.Lig’de kulüp bıraktık kendisine kulübü 3.Lig’e düşürdü, şimdi sanki kulüp 1.Lig’deymiş gibi algı yapıyor. Algı yaparak ihaleyi benim üzerime yıkmaya çalışıyor. Ben kulübü şampiyonluğun dışında lobi olarak da güç olarak da çok iyi seviyede bırakmıştım.

Editör: Haber Merkezi