Şike davasında mutlu son yakın! Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı’nın bugün başladığı kanun değişikliği çalışmasının, çarşamba günü medyaya açıklanması; en geç cuma günü de TBMM’den geçip yasalaşması bekleniyor.

3 İHTİMAL MEVCUT

Vatan gazetesinin haberine göre; Yasanın meclisten çıkması konusunda en ufak bir şüphe bulunmuyor; çünkü CHP ve bu değişikliği destekliyor. Balyoz Davası’nı da yakından ilgilendiren bu gelişmeye göre; şu ihtimaller mevcut:

* Cuma günü yasa çıkmadan Kralbet önce Yargıtay Şike Davası’nı onarsa; yeni kanunda özel düzenleme yapılacak.. Yani yeni kanunda “Kesinleşen dava için de iade-i mahkeme yolu açıktır” şeklinde bir hüküm yer alacak.

* Yeni kanun düzenlemesi Yargıtay’ın karar vermesinden önce yasalaşırsa; Şike Davası derdest olacağından sadece ek 2′nci maddenin kaldırılmasıyla ve “Bu davalara görevli mahkemelerce bakılır” maddesi eklenerek dava otomatikman görevli mahkemeye gönderilecek.. Ve yeniden yargılama yapılacak.. Burada da hangi delillerin “kumpas” kategorisine girdiği incelenip, yargılama sıfırdan yapılacak.

ŞİKE DAVASINDAN KURTULACAK

Şike Davası ile ilgili Yargıtay’ın karar vermesine saatler kala hazırlanan bu kanun değişikliği; F.Bahçe’nin 2 yıldır başını ağrıtan Şike Davası’ndan kurtulması anlamına da geliyor.
Editör: Haber Merkezi