Cumhuriyet Caddesi Özel İdare İşhanı'ndaki açılış törenine Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Trabzonspor Genel Sekreter Köksal Güney, menejer Serkan Ünver, kulüp yöneticileri, AK Parti Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen, CHP Belediye Başkan Adayı Cem Köksal, AK Parti İl Başkan Vekili Fatih Özer, CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, Dernek Başkanı Osman Şatır ve yüzlerce taraftar katıldı.

Tören öncesinde Atatürk ve şehitler ile bir hafta önce hayatını kaybeden milli kaleci Tolga Zengin’in annesi Melek Zengin için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.



İşhanının ikinci katında açılan tesisin bulunduğu alanı tamamen dolduran taraftarlar futbolcularla fotoğraf çektirmek için kıyasıya mücadele ederken, kurdela kesimi öncesinde yapılan konuşmalarda Gümüşhane ve Trabzon’un etle tırnak gibi olduğu vurgusu yapıldı.

Vali Yardımcısı Cahit Karatepe burada yaptığı konuşmada Klasbahis Trabzonspor’un Türk futboluna örnek olmuş bir kulüp olduğunu belirterek bundan sonraki süreçte Trabzonspor’un uluslararası alanda ve Türkiye’de kupalar kazanması temennisinde bulundu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı da derneğin başkan ve yöneticilerine yaşattıkları bu coşku için teşekkür ederek derneğin hem Trabzonspor taraftarının artmasına hem de Trabzon-Gümüşhane köprüsünü yaşatmasına en büyük katkıyı sağlamasını istedi ve “Futbol toplumun tüm kesimlerini bir araya getiren, partiler üstü bir görüntü veren, dostlukta başarıda, başarısızlıkta insanların birlikte olduğu bir branş” dedi.



Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney ise konuşmasında Türkiye’nin her yerinde Trabzonspor taraftarı olduğunu ve her tarafta sevgiyle karşılandıklarını belirterek, Gümüşhane’de ki karşılanma sıcaklığını hiçbir ilde göremediklerini söyledi. Gümüşhane ve Trabzon’un etle tırnak gibi olduğunu kaydeden Güney, “Buraya geldiğimizde evimizdeki gibi karşılanıyoruz. Burada daha önce hazırlık maçları da yaptık. Derneğin açılışında emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından derneğin açılışı resmi olarak gerçekleştirildi ve katkı sağlayanlara plaketleri törenle verildi.
Açılış öncesinde dernek merkezinde bir süre oturarak sohbet eden sporcu ve yöneticiler, kurdela kesiminin ardından yoğun ilgi nedeniyle araçlarına binmek zorunda kaldı. Burada da sporcuları bırakmayan Trabzonspor taraftarları bir müddet daha tezahürat yaptıktan sonra aracın gidişine izin verdi.
Editör: Haber Merkezi