TAM BİR EFSANE OLARAK YAŞIYOR

Şenol Güneş… Tam bir Trabzonspor Efsanesi… Muhteşem başarıların yaşadığı dönemin kalecisi ve kaptanı… Sonraki sürecin ise en başarılı teknik direktörü… İsmi Bordo-Mavi renklerle özdeşleşti. Ancak profesyonellik gereği, Antalya’ya, Sakarya’ya gitti, Güneş Kore’de ekmek peşinde koştu. A Milli takımın başında tarihi başarılara imza attı. Bursaspor ve son olarak da Beşiktaş’ta önemli işler yaptı. Güneş, Beşiktaş’ı tam 8 yıl aradan sonra geçen sezon zirveye taşıyıp, şampiyonluğu kazandırırken, bu sezon da yine zirvenin adeta hakimi olmasını sağladı. Ancak son 2 haftada yaşananlar tam 21 yıl önceki dramatik günleri hatırlattı.

9 KİŞİLİK F..BAHÇE’Yİ YENEMEDİLER

Tecrübeli tekn9ik direktör Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş 2 hafta önce lig ikincisi Başakşehirspor ile arasındaki 7 puanlık farkla birlikte artık şampiyonluk ipini göğüsleyecek noktaya gelmişti. Tüm futbol kamuoyu da Siyah-Beyazlıların yeni yıldızını takmaya odaklanmıştı. Ancak Güneş’in başında bulunduğu Siyah-Beyazlılar, geçen hafta Başakşehir’e 3-1 mağlup olunca puan farkı bir anda 4’e düştü. Yine her şey yolunda gözüküyordu. Fakat Başakşehir geride bıraktığımız haftayı da galibiyetle kapatırken, Beşiktaş ise kendi sahasında 9 kişi kalan Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Bu beraberlikte haftalardır hatalı gol yiyen kaleci Fabri’nin rolü çok fazlaydı.

TRABZONSPOR BÜYÜK ACI ÇEKMİŞTİ

Güneş’te zaman zaman oluşan panik havası, yabancı oyunculardan medet umarken, kendi değerlerini kenara itmesi tavrı burada da kendini bir kez daha gösterirken Tolga Zengin’i kenara mahkum etmesinin faturasını ağır ödedi. Şenol Güneş’in çalıştırdığı Beşiktaş’ın 7 puanlık farkı bir anda 2 puana indirmesi 21 önceki Trabzonspor dramını hatırlattı. Bordo-Mavililer, 1995-96 sezonunda ikinci yarıya Fenerbahçe’den 5 önde başlarken, son dört haftaya da 4 puan farkla lider girmişti. Ancak önce Vanspor, sonra da Fenerbahçe karşısında hem de Hüseyin Avni Aker Stadı’nda alınan yenilgiler Trabzonspor’un 2 puan geriye düşmesine sebep olmuştu.

KAFALARDA SORU İŞATERLERİ BELİRDİ

Fenerbahçe son iki haftada hata yapmayarak ve hakemlerin de yardımıyla 84 puanla şampiyon olurken, Trabzonspor ise 82 puanla ikinci sırada kalmıştı. O sezon yaşananlar Bordo-Mavili kulübün ve taraftarlarının uzun süre travma yaşamasına sebep olmuş, camia bir türlü toparlanamamış ve taşlar yerinden oynamıştı. Şenol Güneş’in başında yer aldığı Beşiktaş’ın da ligin bitimine 6 hafta kala 7 puan önde olduğu Başakşehir ile arasındaki farkın 2’ye düşmüş olması, 21 yıl öncesini hatırlatırken, kalan son dart haftada geriye düşme endişesi de bu camia için başladı. Aynı zamanda Trabzonsporlular da, “Şenol Güneş yine aynı akıbeti mi yaşayacak?” diye sormaya başladılar.

Karadenizde sonnokta özel haber

Editör: Haber Merkezi