Şenol Güneş hiç tartışmasız adını Türk futbol tarihine yazdırmayı en çok hak etmiş birkaç kişiden birisidir.

Bir kaleci olarak Trabzonspor’a ve milli takıma yaptığı hizmetlerin dışında, teknik adam olarak ta Türk Milli Futbol Takımını Dünya üçüncüsü yaparak kariyerini en üst noktaya taşımış..

Ardından Beşiktaş’ı iki kez üst üste şampiyon yaparak bunu perçinlemiş..

Dahası, bu takımla Avrupa arenasında aldığı yolla kendisine Şampiyonlar Ligi tarihide de önemli bir paragraf açtırmıştır.

Bir Trabzonlu ,Trabzonsporlu olarak gösterdiği bu başarılar da Trabzonluların göğsünü kabartmış, kendisine duyulan sevgi ve sempati nedeniyle Beşiktaş’ta Trabzonluların ikinci takımı konumuna gelmiştir.

**

Ancak bu Şenol Güneş’in takımı Beşiktaş’ın Ziraat Türkiye Kupasında karşılaştığı Manisaspor’u 9-0 mağlup ettiği maçı izlerken gördüklerim bütün bunün bunları flulaştırdı,aklımı karıştırdı.

Parasızlık yüzünden neredeyse soğan ekmekle maçlara çıkan.

Çok zor şartlarda 2. ligde yaşama savaşı veren bir takıma tam kadro çıkmasının ötesinde ,atılan 9 golü beğenmeyip saha kenarında adeta çıldıran Şenol Güneş’i görünce Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in lokanta basması geldi gözlerimin önüne..

Ve inanın bence ikisinin hiçbir farkı yok!

Siz Şampiyonlar Lig’inde tepedesiniz, Manisaspor 2.ligin kapısında!

Emsal ve eşit değilsiniz!

**

Bunda Manisaspor teknik ekibinin başta Fatih Tekke ,Hamit Cihan ve diğer Trabzonlulardan oluşması da hiç önemli değil.

Zaten ilk maçta turu garantilemişken,” 9 yetmez 15-20 olsun da şunları iyice rezil edelim” mantığını anlayamamanın şaşkınlığı ve hayreti içerisindeyim.

Centilmenlik de dahil olmak üzere futbolun yazılı olmayan bazı kuralları vardır.

“Vur ama öldürme”,”Yen ama rezil etme” gibi..

Yoksa, Güneş’i geçmişte Fatih Tekke ile arasında olan bir hesabı mı böylesine hırslandırdı?

O zaman amacına ulaştı!..

Üstelik rakibin genç oyuncularını başta kalecileri olmak üzere hüngür hüngür ağlatarak futboldan, soğutmayı başardı ve özgüvenden uzaklaştırdı.

**

Ve de demek ki Trabzonluların Şenol Güneş’e duyduğu sevginin, sempatinin yüzde birini o Trabzonlulara karşı duymuyor.

Daha önceki bir açıklamasında “ Trabzon’a maddi, manevi hiçbir borcum yok” derken, demek ki Trabzon ve Trabzonspor’u kafasından sildi.

**

Not: Bu arada Manisaspor’a Beşiktaş’tan yediği 9 golden sonra eski futbolcusu Makakule’ye olan borcu yüzünden daha önce aldığı 6 puanın haricinde 9 puan daha silme cezası geldi!