Süper Lig'in 7. haftasında Gaziantep karşısında 4-4 beraberlik alan Trabzonspor'da teknik direktör Vahid Halilhozdic açıklamalarda bulundu. Kariyerinde ilk defa bir takımda 4 gol yediğini ifade eden Boşnak çalıştırıcı, takımın maçı bırakmamasını tek pozitif durum olarak açıkladı.

İşte Halilhodzic'in sözleri:

"Maçın ardaından kelimeler bulmak zor. Tabii ki biraz sinir var. Anlayamadığımız şeyler var. 1 hafta içinde 3. maçın çok zor olacağının farkındayım ama bunda. Bir takıma hocalık yaparken 4 gol yedim. Pozisyonlar şu an gözümüzün önünde bire bir pozisyonlarda markajın yapılmadığını görüyoruz.. Takımın mücadelesini ve tekrar reaksiyon göstermesini de önemsemek gerekiyor. 1-1'i yakalamak için mücadele ettiler, bu konu biraz pozitif. Tabii ki bu maçın ardından birkaç oyuncunun biraz kendini eleştirmesi gerekecek."

"Sonradan forma şansı verdiğim oyuncular veya hernangi bir oyuncu ismini kullanmayacağım ama bazı oyuncuların kendisini sorgulaması lazım. Bazı oyuncuların taraftar önünde oynayınca ruh hali değişiyor. İlk dakikadan sonra dona kaldı bazı oyuncularımız. Birçok yeni şey keşfediyorum oyuncularla ilgili. Ama tabii ki onlara ben şans verdim. Kendi adıma ve oyuncularım adına üzgünüm. Sizinle burada sohbet ederken karşımda yediğimiz golleri görüyorum. İşimizi gerektiği gibi yapmadığımızı görüyorum."
"Ben taraftarın tepkisine dikkat etmedim. Takımı nasıl dinamik hale getiririm diye düşündüm ve ona göre değişiklik yaptım. Özer bu kadar dakika oynamaya hazır değildi daha kısa bir süre oynatacaktık 2. yarıda. Sahda durum kararımı değiştirdi ve formayı verdim ona. Yabancı kontenjanından dolayı istediğiniz değişikliği yapamıyorsunuz. Çok zor bir maçtı. Oyuncularımı tebrik etmek istiyorum, son dakikaya kadar mücadele ettiler."

Halilhodzic, Mehmet Ekici'nin kadroda yer almamasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de, "Mehmet Ekici, çok yorgun. Bu maçta oynatmam imkansız gibi bir şeydi. Bir haftada üç maç oynadığınız zaman diğer oyunculara da fırsat vermeniz gerekir. O şartlar altında da hesabınızı yaparsınız. Forma şansı veririm, bakarım, Trabzonspor formasını taşıyabilirler mi, gerekenleri yerine getirebilirler mi? Mehmet'in geçen maçta sergilediği oyun mükemmeldi. Ama bütün enerjini iki maçta sahaya verdi. O yüzden 18'e bile almadım"
Editör: Haber Merkezi