Milliyet Gazetesi Uğur Meleke son derece çarpıcı bir yazı kaleme alarak, "Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç'e 5 milyon Euro veren kim?" diye sordu.

İşte Meleke'nin o yazısı:

"Trabzonspor yepyeni bir takım... 21 yeni transfer, sekiz yabancı problemi derken; bir grup halinde hareket etme becerisini geliştirmenin zaman alacağı aşikardı. Ben Halilhodzic’in şu 3 ayda hiç de fena iş yapmadığını düşünenlerdenim aslında.

Evet, Halilhodzic’in onlarca eleştirilecek tercihi oldu; ama Antep karşısındaki tenkitler de bence gereğinden fazla: Hocanın 8 yabancılı Lokeren kadrosundan 3 değişiklik yapma mecburiyeti vardı zaten. Avraam-Cardozo-Waris çıktı, Mustafa, Sefa, Serdar girdi. Mehmet Ekici’nin de hafif sakatlığı olduğuna göre zaten kadrodaki toplam 4 değişikliğin çok enteresan bir tarafı yok. Bu maçta Trabzon’u yıkan M.Yumlu-Belkalem tandemi idi, eğer hoca Özer’i sokarken Mustafa’yı çıkarıp Medjani’yi stopere kaydırsa, belki de 4 gol yenmeyecekti.

Hocanın bence esas meselesi de teknik değil zaten. Mental... Vahid Hoca kendini bir türlü Trabzon’a ait hissedemedi, aklının bir köşesinde sürekli başka teklifler kaldı. Aşırı siniri nedeniyle iki ayda iki kez tribüne gönderildi, sonra kariyerinde sadece bir kez bu cezayı aldığını iddia etti. Oysa Fransa’da çalışırken 2000’de Auxerre’e, 2004’te Lyon’a karşı tribüne gönderilmiş. Hatta Lyon maçından sonra iki ay ceza almış.

Şimdi bir başka iddiada bulundu ve kariyerinde daha önce hiç 4 gol yemediğini söyledi Vahid Hoca...

Maalesef o konuda da çok yanılıyor zira Kasım 2001 Lyon-Lille, Nisan 2002 Rennes-Lille, Şubat 2003 Lyon-Rennes, Ağustos 2003 PSG-Monaco, Ocak 2006 Kayseri-Trabzon gibi sayısız maçta Halilhodzic’in takımları 4 gol yemişler.

Halilhodzic’in mutsuzluğunu ve huzursuzluğunu ifade eden bir başka olay da, kendisine SMS ile gelen transfer teklifini basın mensuplarına göstermesi idi. Ben o fotoğrafı dikkatle inceledim ve gelen mesajın Hollanda’dan (+31 kodlu bir numaradan) olduğunu fark ettim.

Benim anlamadığım şey şu: Halilhodzic’e Türkiye’de aldığı maaşın 3 katını verecek Hollanda ekibi kim? Eğer Hollanda’yı az çok takip ediyorsanız, Türkiye’de yılda 1 milyon 680 bin euro kazanan Halilhodzic’e 5 milyon euro teklif edecek bir kulüp olamayacağını da bilirsiniz. Diyelim ki menajer Hollandalı, kulüp Hollandalı değil; Almanya’da da, İspanya’da da, Fransa’da da hiçbir kulüp Halilhodzic’e 5 milyon euro maaş teklif etmez ki, edemez ki...

Belki Katar olabilir bu istikamet, belki Hindistan... Daha başka bir seçenek düşünemiyorum doğrusu.

Bence Halilhodzic hiç mutlu değil. Son derece huzursuz... Ve bu ruh hali, onu böyle garip açıklamalara yöneltiyor. Ve eğer bu kadar mutsuzsa, yapması gereken en doğru şey, mutlu olacağı yere gitmek.

Katar’sa Katar. Hindistan’sa Hindistan...

Acı ama gerçek bu maalesef"
Editör: Haber Merkezi