TFF 3. Lig 2. Grup’ta sezonu 38 puanla 14’üncü sırada bitiren 1461 Trabzon, attığı 51 gole karşılık kalesinde 54 gol gördü. İç sahada 21 puan toplayan Pilot, dış sahada ise 17 puanda kaldı. Sezon içerisinde inişli çıkışlı bir grafik çizmesine rağmen son 6 haftada puan alamayan Bordo- Mavi-Beyazlılar, çok genç bir kadroya sahip olmanın zaman zaman sıkıntısını yaşadı.

Spor Şefimiz İsmail Düzgün’e sezonun değerlendirmesini yapan 1461 Trabzon’un Teknik Sorumlusu Hamdi Zıvalıoğlu, ikinci yarıya oranla ilk yarıda daha başarılı sonuçlar aldıklarına dikkat çekti. Zıvalıoğlu, “Sezona en azından Play-Off oynama düşüncesiyle başladık. İlk haftalarda iyi sonuçlar alamasak da devrenin sonuna doğru güzel sonuçlar aldık” şeklinde konuştu.

Ancak devre arasında deneyimli birkaç oyuncuyla yollarını ayırarak daha genç bir ekiple yollarına devam ettiklerini ifade eden Zıvalıoğlu, “Bu durum bizi oldukça etkiledi. 20-21 yaş ortalamasıyla oynayan bir ekip haline dönüştük. Tabi ki bunun sıkıntılarını çektik. Ayrıca santrforsuz oynadık. Eğer iyi bir golcümüz olsaydı biz rahatlıkla Play-Off oynardık” dedi.

“Pilot takımda 28 yaşlarında oyuncunun ne işi var” diye tepkilerle karşılaştıklarını söyleyen Zıvalıoğlu, “Hep genç oyuncularla bir takım oluşturursanız bu tür liglerde iyi sonuçlar almanız zordur. Elbette o oyunculara ağabeylik yapacak 2-3 tecrübeli oyuncular olmalı. Genç oyunculara her yönüyle örnek olmalı, tecrübelerini genç oyunculara aktarmalı” diye konuştu.

Son 6 haftada hiç galip gelemediklerini Zıvalıoğlu, “Bu 6 maçın sadece bir tanesinde kötü oynadık, o da son hafta Van Belediye maçı. Diğerlerinde çok iyi oynadık, çok pozisyona girdik ama bunları değerlendiremedik. İyi oynadığımız maçlarda bile puan alamadık. Tabi son haftalarda hedefsiz bir takım haline gelmemiz de alınan sonuçlarda etkili oldu” ifadelerini kullandı.

Genel olarak beklenilenin altında puan topladıklarını belirten Zıvalıoğlu, son olarak şunları söyledi: “Bu takımın en azından Play-Off oynaması lazımdı. Çünkü o kalitede bir oyuncu topluluğuna sahiptik. Yenildiğimiz müsabakalarda bile etkili bir oyun ortaya koyduk. Bu etkili oyunumuzu sonuca yansıtamayınca hedefimizin uzağında kaldık. Bundan dolayı üzgünüm.”

1461 Trabzon Genel Menajeri Mustafa Özbalıkçı da iyi bir sezon geçirmediklerini ancak buna rağmen ligde tutunduklarını belirtirken, “Çok kaliteli bir ekibe sahibiz, çoğu maçta da güzel oynadık ama bunu maalesef sonuçlara yansıtamadık. Gelecek sezon çok güzel işler başararak 2. Lig’e yükselmek istiyoruz. Yeni sezon hazırlıklarımıza erken start vereceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi