Sosyal medyada yapılan ankette "Sizce Trabzonspor, Mustafa Reşit Akçay'dan boşalan teknik direktörlük görevi için nasıl bir yol izlemeli?" diye soruldu. 2 günlük süreçte ankete katılan yaklaşık 15 bin kişinin yüzde 51'i, yeni arayışlara girmeden takımın Hami Mandıralı'ya emanet edilmesi gerektiği görüşünde birleşti.

Yabancı Hoca İstenmiyor

Camianın birleştiği bir diğer konuysa takımın başına getirilecek teknik adamın mutlaka yerli olması. Öyle ki; "Yabancı bir teknik adamla anlaşılmalı" şeklinde görüş bildiren okuyucularımız, anketteki toplam oyun yalnızca yüzde 19'unu oluşturdu.

Trabzon iki senedir kendi öz kaynaklarına yönelme yolunu seçti. Zaten Karadeniz ekibi tarihi boyunca en başarılı dönemlerini de kadrosunda iyi yerli oyuncular bulundurduğu zaman yakaladı. Türk Futbolu için de oldukça önemli olan bu tercihten, sabırla meyvelerini vermesini beklemek gerekiyor.

Şartlar böyle olunca, takımın başına geçecek ismin de yine bu camianın içinden yetişmiş biri olması lazım. Hami Mandıralı, gerek futbolculuk döneminde yaptıklarıyla gerekse kişiliğiyle Trabzonspor camiasında kredisi oldukça yüksek olan bir kişi. Takımı, yöneticileri ve taraftarı yakından tanıması da işin cabası. Bence Trabzonspor yönetiminin macera aramaktan vazgeçip, Hami Mandıralı seçeneğini en azından sezon sonuna kadar değerlendirmesi, en gerçekçi ve mantıklı tercih olur. guncelgirisi.com
Editör: Haber Merkezi