SONNOKTA HABER MERKEZİ - Karadeniz Bölgesi'nin en yakın iki il Trabzon ve Rize halkı arasında spor müsabakaları yüzünden yaşanan sıkıntılardan rahatsız olduğunu dile getiren Karadeniz müziğinin sevilen seslerinden İsmail Türüt bu konunun son bulmasını dilediğini belirtti.

Trabzonspor bizlere büyük gurur yaşatmıştır diyen Türüt, “Ben Rizeli olarak önce Rizesporluyum sonra da Trabzonsporluyum. Trabzonspor tüm Anadolu’da sporseverlerin sevgisini kazanıp şampiyonluklar yaşamış bir kulübümüzdür. Çocukluğumuzda Trabzonspor’un özellikle 3 İstanbul takımlarının elinden şampiyonlukları almasıyla gönlümüzde yer bulmuştur. Dolayısıyla bizlere büyük gururlar yaşatmış bir kulüp.” şeklinde konuştu.

ÖRNEK OLALIM
İki kardeş ilin taraftarları Karadeniz derbisinde tribünlerde yan yana olmalıdır diyerek sözlerine başlayan Türüt; “İki kardeş ilin taraftarları olarak kavga ve kötü tezahürat yerine el ele vererek Türk futbolunda örnek olacak bir Karadeniz derbisi yaşatmalarını istiyorum. Hatta diğer Karadeniz şehirlerimizin de Süper Lig’de olmaları Trabzonspor’un tekrar eski şampiyonluklarında olduğu gibi avantaj sağlar.

YAN YANA OLALIM
Gerek Rize, gerekse de Trabzonspor yöneticileri bu güzel beraberlik için adım atmalıdır. İki kardeş ilin taraftarları oynanacak olan Trabzonspor-Rizespor maçı için tribünlerde yan yana olmalıdır. Bu maçta iki kardeş ilin taraftarlarının birbirlerine gül vermelerini bekliyorum. Oynanacak olan bu maçın kazananı hak eden olmalıdır.” dedi.

Editör: Haber Merkezi