Bordo-Mavililer’in genç yıldızı, kampta dün basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hazırlıkların iyi bir şekilde devam ettiğini belirten Yusuf, ikinci yarıya bomba gibi girmek istediklerini söyledi. Yıllardır en büyük hayalinin Trabzonspor forması giymek olduğunu belirten 22 yaşındaki futbolcu, “Şu anda hedeflerimin yüzde 80’ini gerçekleştirdik. 8-9 yıldır Trabzon’dayım ve hep bu formayı giymek istiyordum. Allah’a çok şükür bunu başardım. O yüzden şu andaki hedefimle kalmak istiyorum. Kendimi daha da geliştireceğim. Çünkü biz Türk futbolcuların şanssızlığı
altyapımızın biraz eksik olması. Bende de aynı sıkıntı var. Çok çalışarak bu eksiğimi gidermek istiyorum” diye konuştu.

‘Yeni sözleşme yakın’

Trabzonspor’da Süperbahis kiralık olarak forma giyen Yusuf Erdoğan, menaceriyle kulübü arasında uzun süreli sözleşme için görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Yusuf, “Ben buraya bir şeyler almak için değil, vermek için geldim. İnşallah çok yakın zamanda güzel bir sözleşme imzalayacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘Trabzon’u çalıştırmak zor’

Başarılı futbolcu, Mustafa Akçay’a da övgüler yağdırdı. Yusuf, “Hocamız bize çok güveniyor. Avrupa Ligi’nde kuralar çekilmeden önce bize, ‘Çeyrek final, yarı final oynayacak güçtesiniz’ demişti. Dedikleri bir bir çıkıyor. Adeta bir enkaz devralmıştı. Şu anda tırmanışa geçen bir Trabzonspor var. Bu kulüpte teknik direktörlük yapmak her babayiğidin harcı değil. Bu olayları başkası yaşasaydı belki daha farklı dile getirilirdi. Avrupa’da şimdi rakibimiz Juventus. Onların da zaafları var ve bunları kullanarak turu geçebiliriz” dedi. Son olarak, ileride Avrupa’ya transfer olursa, Trabzonspor’dan aşağı bir takıma imza atmayacağını söyledi.
Editör: Haber Merkezi