Gerekli mi?

İlk yarı bitiyor... Pazar günü son maç. Tutanımız 10 numara ama atanımızın zayıf olduğu bir takımız. Müdahale şart. Bu yönde çalışmalar sürüyor. Devre arası golcü bulmak kolay değil. Yönetimin işi zor. Orta saha ne kadar gerekli onu sizlerin yorumuna bırakıyoruz ama ismi haftalardır konuşulan Malili Mohammed Sissokko, Trabzonspor’da oynamak için can atıyor. Menajerler Trabzonspor’a getirmek için yetki almanın peşinde ama nafile. Sissokko Trabzonspor’la birebir görüşüyor. Aracı yok. Aracıyım diyenler doğru konuşmuyor. Anlaşma konusunda sıkıntı yok. Önce sağlık kontrolü yapılacak sonra karar  verilecek. Valencıa C.F , Liverpool F.C ve Juventus gibi takımlarda forma giyen 28 yaşındaki tecrübeli oyuncu, maç başı ücretine oynamaya bile hazırmış. Olursa bu hafta sonuna kadar burada. Ama ne kadar da gerekli bilemiyoruz..



Safız ya!.. biz de yedik...İyi Noel’ler Colman!..

O’nun düşüncelerinde değişen bir şey yok... O hala ligin ilk yarısının bitmesine 2 hafta kala cebinde tuttuğu 3 sarı kartı cezaya dönüştürüp cephedeki asker arkadaşlarını yalnız bırakıp, evine bir hafta daha erken gitmek gibi basit bir düşüncenin peşinde. Biz sarı kart görüp gider diye beklerken, O ikinci yarının ilk maçını da garantiye aldı. Beşiktaş maçında da yok. Anlayacağınız Colman değişmiyor. Değişemiyor. Israr etmenin de bir anlamı yok. Bakın son haftalara nasıl koşuyor, mücadele ediyor, nasıl iyi oynuyor.. Kimi kandırıyor ki? Şimdi; Antalya’da devre arası kampı başlayacak. Noter durumunu şimdiden hayal edebiliyorum bile. Sabah akşam mesaisini Trabzonspor antrenmanında geçirecek. Anlamadığım; bizim bunları yuttuğumuzu mu düşünüyor acaba. Bu Arjantinliler kendilerini çok mu uyanık sanıyor acaba.. Belli ki, bi sıkıntıları var. Baksanıza, Burasapor’da Batalla bir gecede ilişiğini kesti takımla. Neymiş; hocayı istemiyormuş... Yooook ya... Onu bunu bilmem ama ne ceza verirsen ver değişen bi şey olmayacak. O senin sinirlerini bozacağına sen O’nun kimyasını boz, iş bitsin.
O sarı kartı beklerken, diplomasını ver yolla... Ardından da seslen “İyi Noel’ler Colman!’’ Ne yapalım yaaa, kafayı mı yiyelim yaniii...


Karlsruher SC’li Hakan Çalhanoğlu, boğazında kalır!..

Bir çok takımın başına geldiği gibi, Trabzonspor, kendisiyle ön sözleşmeden dönen gurbetçi futbolcu Hakan Çalhanoğlu ile FIFA nezdinde mahkeme kanalıyla alacakları için, girişimlerini sürdürüyor. Aslen Bayburtlu olduğu bilinen, Almanya- Mannheim doğumlu 19 yaşındaki Hakan’a, ön sözleşmede Bordo Mavili kulüp tarafından 100 bin Euro para verilmişti. Sözleşmeden cayması halinde cezai şart olarak görülen 1.000.000 Euro ödemeyi de,babasıyla kabul etmiş ve Trabzonspor’a  imza atmıştı. Ardından Rusya’da ki hiç  güvenilir olmadığı bilinen  menajerinin de, kendisini kandırmasıyla sözleşmeyi hiçe sayan ve Karlsruher SC takımına imza atan Çalhanoğlu, 100 bin Euro’yu geri ödemeye kalkınca , Trabzonspor ön sözleşme maddesinde yer alan 1.000.000 Euro caza yı da ödemen gerekiyor diyerek, elden verdiği 100 bin Euro parayı da  oyuncudan geri almamıştı. En son bir kaç gün önce bir  TV kanalına “Aklım Galatasaray da , kanım sarı kırmızı akar’’ diyen, Milli(!) oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu. Soyadındaki  ‘h’ harfini çıkar da ismini öyle oku bakalım neye benziyor ?


Roma’da AŞK Çeşmesi, Trabzon’da Hayrat Çeşmesi!..
Jojobet
Roma’da Aşk Çeşmesi... Roma’daki en büyük ve en ünlü barok tarzı çeşmedir. 26 metre yüksekliğinde ve 20 metre genişliğindedir. 1732 yılında Nicola Salvi tarafından tasarlanan çeşme, 1762 yılında tamamlanmıştır. Tam 251 yıllık olan bu tarihi çeşme, Trevi Meydanı’nda bulunur. Özellikle Türk ve diğer yabancı gezginler tarafından “Aşk Çeşmesi ’’ adı ile bilinir. Çeşmenin önünde büyük havuz kısmı da mevcuttur. Deniz kenarı Trevi Çeşmesi’nde canlandırılmaya çalışılmıştır. Dört sütununda soldan sağa şu alegorik heykeller vardır: “Meyve Bolluğu”, “Tarlaların Verimliliği”, “Sonbaharın Zenginliği” ve “Bahçelerin Zenginliği”.. Şimdi sorarsak yerli ve yabancı turistler,etrafı bir gün bile boş kalmayan Roma’daki Trevi Çeşmesini mi, yoksa bizim Trabzon’daki Hayrat çeşmelerini mi görmeye gider ? Ya da önünde anı fotoğrafı çektirir. Üstelikte suyu boşa akar bizdeki çeşmenlerin, kimin hayratıysa su faturasını da ödemez. Alt tarafı çeşmenin etrafına harcadığı 400-500 lirayla hacı dedesinin ismini yazdırır çeşmenin başına. Roma’daki çeşmenin bir benzerini  müsait bir alanda duvara kendi figür ve değerlerimizi işleyerek bizim heykeltıraşlarımızla da yapabiliriz. Adını da ‘Sevgi’ ya da ‘Barış’ çeşmesi koyabiliriz . Bakın o zaman o çeşmeyi on gün içerisinde özellikle sosyal medyadan dünyanın yarısı tanımayacak mı  ? Hadi bakalım Ortahisar Belediye Başkan adayları, işte size harika turistlik bir proje, sıvayın kolları...



Taraftarlardan mektup var, önemli!..

Çocuklarımızın Trabzonsporluluk geleceğini tehlikede görüyorum. Trabzonluluk ve Trabzonsporluluk, çok farklı. Anadolu beyi, Anadolu’nun futbol devrimcisi. Bu unvanları almak bence herkesin harcı değil, mesela İspanya’daki Barcelona örneği.. Farklıdır Trabzonsporlu olmak, bu farklılık çocukluğumda babamın yada ağabeylerimin kolumdan tutarak maçlara götürmesi, o havanın solunması bizi tetikleyendir bu sevdaya. Niye yazıyorum bunları ; Yönetim iyidir, kötüdür, kupa gelir gelmez, takım şampiyon olur olmaz, takım gol atar atmaz. bunlar değil. Eğer ki ben çocukluğumda yaşadıklarım o güzel günleri (kavgasız ve küfürsüz) çocuğuma gösteremiyorsam, gelecek adına bu takıma gönül verecekleri yakalamam çok zor. Dolayısı ile bu ortak sevdamızın devam etmesi gelecekteki anlayışlı, hakkını sonuna kadar arayan takımını statta ya da sokakta yalnız bırakmayan, bugünkü o gelişmiş büyük Avrupa takımlarının taraftar profilini çizmek için, ÇOCULARIMIZI STADYUMLARA ÜCRETSİZ GİRİŞİNİ tekrar sağlayalım... Sloganımız da : “SEVDAMIZ ORTAK” olsun...
Mustafa HIZAL ve bir grup arkadaşı



Zeki Müren’i anma konseri

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türk Sanat Müziği Korosunun,  geçtiğimiz çarşamba akşamı düzenlediği “Sanat Güneşimiz Zeki Müren’i Anma Konseri’’ izleyenlere ve dinleyenlere gerçekten  güzel saatler yaşattı. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen anma konserinde, salon ve üst katları sanatseverler tarafından  tamamen dolduruldu. Hatta bazı izleyiciler ayakta, bir kısmı da ara merdivenlerde oturarak bu  güzel konseri  izleme fırsatı buldular. Biz de izledik. Üstad Ergin Ören şefliğindeki gecede Nihavend, Hüzzam, Muhayyerkürdi, Suzinak Peşrevi ve Uşşak makamında,  Zeki Müren’in hayatta iken okuduğu parçalar seslendirildi. Pınar Ömeroğlu’nun sunduğu, tecrübeli sazların yer aldığı orkestranın  eşlik ettiği anma konserinde, başta yıların sanatçısı İlhan Yavuz olmak üzere bir çok solist  söyledikleri eserlerle geceye renk kattılar ve büyük alkışı hak ettiler.  Emeği geçen herkesin , eline,sesine, yüreğine sağlık.



Galatasaray Futbol Okulu iptal!..

Trabzon’da son bir aydan beri konuşulan, Galatasaray Trabzon’da futbol okulu açacak söylentileri, ciddi ciddi gündeme gelirken, konuyla ilgili kişilerin Trabzon’daki spor kamuoyundan gördüğü yoğun tepki ve baskı nedeni  ile bu düşünceden vazgeçildiği öğrenildi. Özellikle söz konusu futbol okuluna çalışma yapması için hiç bir idman sahasının ve halı sahanın kendilerine verilmeyeceğinin bildirilmesi ve okul kayıtlarının aylık belirli bir ücrete tabi olmasının da etkisiyle, beklenen ilgiyi görmedi ve bu proje kesinlikle iptal edildi.



Yassah hemşerim yassah!..

İşte size, sanırız  sadece Türkiye’de  görebileceğiniz bir uyarı levhası. Balıkesir’de bir süre önce şehri  turlarken rastlamıştık. Balıkesir’i üstten aşağıya doğru gören gezi ve mesire yeri olan turistlik Atatürk Anıt Tepe’nin park yerinde  bir levha, hangi beyin özürlü dikmiş oraya anlamadık. Biz bir anlam veremedik. Siz verebilir misiniz?

Editör: Haber Merkezi