• Hami, bacağına kurşun sıkma!

Trabzonspor’un yeni teknik direktörü henüz resmi sözleşmeyi imzalamasa da , bildiğiniz gibi belli oldu.  Eski bir tanıdık ; Vahid Halilhodziç…  Boşnak teknik direktör Vahid,  kendi dahil tam 8 kişilik ekibiyle dünya kupasında elenmesi  halinde burada olacak.  Bu ekibe bir de Trabzonlu yardımcı antrenör katılacak. Öncelikle ismi geçen tabi ki Hami Mandıralı, Antalya da Pro Lisans kursunu tamamlayan ve bu lisansı almaya hak kazanan Mandıralı, Bordo mavili yönetimden gelebilecek bu teklifi kabul etmemesi halinde, Trabzonspor’dan belki de çok uzun bir müddet  ayrı kalmasına sebep olacak. Biz deriz ki “Hami kal”  kalmazsa pişman olacağına eminiz ama biliyoruz ki Hami de bu konuya sıcak bakıyor. Yalnız bu teklif henüz kendisine iletilmemiş.  Sıradaki isim ise haber bekliyor, kendisinden beklemesi istendi Turgay Karslı. O da olmazsa Orhan Kaynak hazır. Bizce Hami 1. Yardımcı hoca teklifini kabul etmesi lazım. Sanıyoruz edecek ama kendisine sorduk, henüz teklif yokmuş.




  • İsrailli Müslüman natkho!..

İsrailli oyuncu Nathko’nun Müslüman oluşu ve  Trabzonspor takımına sıcak bakmasını göstermesine rağmen, bu transferin çok zor olacağını, hatta olmama imkanının yüksek olduğunu dün  öğrendik. Bu oyuncunun namazında niyazında bir Müslüman olduğu ve çok iyi bir karakter yapısına sahip olduğu belirtilirken, 26 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezonu Yunanistan’ın Paok takımında kiralık olarak tamamlamıştı. Rubin Kazan takımının malı olan  Nathko’nun Türk mimarisindeki eski tarihi camileri gezip görmekten  hoşlandığı öğrenilirken, bu boyuncunun transferiyle ilgili sıkıntılar yaşandığı ve transferin gerçekleşmeme ihtimalinin de olduğunu duyduk. Bibras Natkho, Türkiye liginde şu anda İsrailli oyuncu olmadığı için, Trabzon ve Trabzonspor hakkında bilgileri, Kazan’ın takım kaptanı Gökdeniz Karadeniz’den almış.





  • janko ve giden paralar!..

Trabzonspor’da geçtiğimiz yönetim kurulu döneminde, devre arasında Brezilyalı Emerson ile birlikte ısrarla alınmış ve dönemin teknik adamı Şenol Güneş ile Başkan Sadri Şener ve yönetim kurulu, istenmeyen bu ikiliyle ilgili büyük sıkıntılar yaşamıştı. Şenol Güneş, son anda istifadan döndürülmüştü. Allah’ın Avusturyalısı serbest kalmak için 1 milyon Euro istiyordu, şimdi 600 bin Euro’da diretiyor. Trabzonspor bu oyuncuya maalesef kasadan en az 500 bin Euro verip sözleşmesini feshedecek.  Yani 1,5 milyon TL. Bizim 2 katı para verdiğimiz  Mark Janko, bu paranın yarısına da, yılda 600 bin Euro transfer ücretine, eski takımı Salzburg  ile sözde anlaştı bile.. Özellikle bundan böyle yabancı transferlere dikkat, özellikle de  şu sözleşme maddesine, garanti para mı? Asla.




  • ‘Onur’ forması satamadık!..

Kuşkusuz Kaleci Onur geçtiğimiz sezon Trabzonspor'a damgasını vuran oyuncuların başında geliyor. Kaptanlık bandını koluna takıp kaleye geçen ve sergilediği performansla A -Milli takımın kalesini de devralan Onur, taraftarların da en beğendiği isim oldu. Böyle olunca da taraftarlar Onur formasına hücum etti ancak ulaşamadı. Onur sezon boyunca kendinden formasını isteyenlere forma yetiştiremedi. Hatta gelecek sezona gün verdikleri bile oldu. Peki neden Onur forması, TS Clup mağazalarında yoktu. Çünkü tedarikçi problemli firma böyle istedi diye forma satışı gerçekleşmedi. TS Clup'tan sorumlu yönetici Mehmet Terzi de stokta bulunan üstü boş 1400 t-shırt üzerine Onur'un fotoğrafını bastırarak satışa çıkardı ve 2 günde hepsi tükendi. Terzi'nin çok daha ilginç fikirleri var bekleyin...




  • Böyledir bizim adetimiz!

Trabzon'dan Polonyalı bir Adrian geçti. Kendi  ülke tarihinin en yüksek bonservis bedeli alınarak, Türkiye’ye, Trabzon'a yolcu edilen Adrian için, Türkiye macerasının iyi geçtiği söylenemez. Hep, her an bir şey yapacak, oyunun gidişatını değiştirecek diye bekledik ama olmadı. Müthiş sol ayağı ile zaman zaman harikalar yarattı ama yetmedi. Ve bir de baktık ki Arabistan da... Kendisi bile inanamadı. Adrian geçtiğimiz cuma günü sessiz sedasız Trabzon'a geldi ve eşyalarını topladı. Aynı sessizlikle de Trabzon'dan ayrıldı. Yine yanında Trabzonspor namına kimse yoktu ama kulüp çalışanları kendisine şilt ve hediyeler vererek  tesislerden gönderdi. Gidenlerin neredeyse hepsi gibi, Adrian Mierzejewski de  yalnız ayrıldı Trabzon'dan... Gelenek bozulmadı!..




  • Mehmet TERZİ TS Clup’a dikiş attı!..

Trabzonspor’un, TS Clup mağazalarından sorumlu 34 yaşındaki  genç yöneticisi Mehmet Terzi, TS Clup’da yaptığı reformlarla adeta mağazalara bir terzi edasında dikiş attı. 1 adet Tır mağaza, bir de internet üzerinden satış olmak üzere  9 adet satış mağazası olan Trabzonspor, bayilik verdiği 15 nokta ile TS Clup olarak 24 noktada satışlarına hız verdi. En son ürünü olan Trabzonspor’un kalecisi  Onur’un fotoğraflarının yer aldığı tişört neredeyse yok satıyor. Avni Aker’de saha kapatma cezaları olmasına, taraftarlarının kulübüne büyük maddi zarar vermesine  rağmen, satışlarında son bir yıl içerisinde yaklaşık % 40 artış olması,  bunun en büyük göstergesi olsa gerek.  9 satış mağazasında ve depolarda olmak üzere toplam 29 kişinin çalıştığı TS Clup’larda, daha önce her mağazadaki tabelalar bile farklı iken, şimdi bütün mağazalar ikiz kardeş gibi dizayn edilmeye başlandı. Bu gelişmelerle ilgili olarak Terzi, Karambol’e “Tabii burada Murat Türköz, Bahadır Kaan Türkay ve Ergun Konak’ın gayretleri de bize destek verdi, onlarında emeği fazla” dedi. Biz  bu arada NIKE firmasıyla çoğu zaman sorun yaşandığını da belirtelim.  İstanbul kulüplerine daha farklı, Trabzonspor’ a ise farklı yaklaşan NIKE ile olan 3+2 yılı opsiyonlu sözleşmenin 3 yılı bitti. TSClup’la şimdiden diğer ünlü spor markaları anlaşma yapmak istiyor.  Bilindiği gibi Trabzonspor camiası ve taraftarları da  bencil, seçici ve vurdum duymaz davranışlar  sergileyen NIKE’ye artık hiç sıcak bakmıyor.




  • Kalp pilinde yeni bir teknoloji..

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Farabi Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Bölümü hocalarından Prof.Dr Mustafa Gökçe ve ekibi, Trabzon’da bir ilke imza attı. Türkiye'de ve Trabzon'da ilk kez tam MRI uyumlu  ICD  pili  ( kalp içinden şok yapabilen - özel pil)  bir hastaya uygulandı.  Teknolojinin bu son harikası cihaz  diğer kalp pillerine nazaran, takılan hastalar için vücutlarının hangi bölgesinin MRI’nı çektirmesi gerekiyorsa artık mümkün olacak... Kalbinde pil takılı olup, ritim problemi olan, By Pas geçiren,  bel fıtığı sıkıntısı olan,  daha önce kalp krizi geçiren,  kısacası  MR’a  sürekli girmesi gereken hastalar, bu özel pilin kendilerine takılmasıyla artık MR işlerini gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilecekler. KTÜ’nün başarılı isimlerinden Prof.Dr. Mustafa Gökçe ve ekibini, bu önemli operasyon için, kutluyor  ve hep beraber alkışlıyoruz. 




  • Oflu Hocanın Şifresi!..

Doğu Karadeniz Bölgesi  ve özellikle Trabzon ve  yöresi  son yılarda çekilen, doğa fotoğrafları,  kısa metrajlı filmler, belgeseller, sinema filmleri  ve dizi filmlerle birlikte, neredeyse İstanbul’dan sonra, yerli Holywood  oldu. Bölgede çekilen,  Fırtına, Kuş Dili, Benim İçin Üzülme ve Sevdaluk adlı diziler bunun sadece  en son örnekleriydi…  Sonbahar, Kara Murat  Mora’nın ateşi,  Öyle Sevdim ki Seni,  Sümela’nın Şifresi : Temel, Moskova’nın Şifresi : Temel,  Bal, Yangın var ,  Sırtlarındaki hayat, Bulutları beklerken, Yüreğine sor, Bizum hoca , Kıyamet Çiçeği,  adlı filmlerden sonra şimdi de Oflu Hocanın şifresi  adlı filmin çekimleri Trabzon ve yöresinde bir aydan beri devam ediyor. Çekimleri bir hafta kadar daha sürecek olan film Üçgen yapım film şirketinin eseri olarak sinemaya kazandırılacak. Filmin Yönetmeni  ise  Trabzon’a reklam, tanıtım  ve ekonomik anlamda da büyük katkıları olan ve bundan öncede çektiği  Sumela’nın şifresi ; Temel  ve Moskova’ nın Şifresi ; Temel, filmlerinin yönetmeni Trabzonlu Adem Kılıç. Kamera arkası profesyonel çalışanları ve kamera önünde tanınmış bir çok oyuncunun da yer aldığı filmde ; Köksal Ergül, Ahmet Kural, Çetin Altay, Ahmet varlı, Didem Balcın, Onur Dilber, Eser Eyüboğlu,  Özlem Savaş, Tarık Papuçcuoğlu, Yılmaz Vural, İsrafil Köse, Buket Dereoğlu , Başak Daşman, Zeki Ayvaz,  Buket Dereoğlu ,Mehtap Bayri , Ceyhun Gen, Timur Ölkebaş, Emin Albayrak, Asena Ongan ve Deha Beşyıldız gibi isimlerde,  önemli roller  aldı. Bol kahkahalı, gülmeye ihtiyacı olanlara ilaç olarak, Kasım ayında vizyona girmesi beklenen  bu filmi, kaçırmamalarını tavsiye ediyorum.




  • Halk adamı İZZET ‘’Wanted!..”

Trabzonspor’un önemli  mihenk taşlarından biri olan Özkan Sümer, Trabzon’da gezinirken  herkesin rastladığı gibi bizim İzzet’e rastlar.. Üzerinin her zamanki paspal haliyle, saç baş karışmış, yeni uykudan kalkmış, dökük  bir vaziyette olan  İzzet, Özkan Sümer’i görür görmez hınzırca gülerek “N’ber  99. Hoca’’ der. Hazır cevap Özkan hocamız, başını kaldırır ve kendi  kendine seslice söylenir. “Eh, teknoloji  ne kadar ilerlemiş ya. Çöp tenekeleri  bile konuşmaya başladı” İşte bu bizim İzzet Trabzon sokak ve caddelerinde yürüseniz,  günde 5 kez önünüze çıkar. Kendisini son haftalarda göremeyince sokaklarda, caddelerde, sordum soruşturdum “Herhalde hasta, hastanede yatıyor’’ dedim kendi kendime. Öğrendim ki , Halk adamı  İzzet’i  yoldan toplamışlar, kendisi şu an Ardahan huzur evinde kalıyormuş. Eğer durum böyleyse kendi mi gitmiş, zorla mı götürmüşler henüz öğrenemedik ama benim bildiğim İzzet, orada durmaz kaçar gelir. O Trabzonsuz , Trabzon sokakları da onsuz yapamaz, ne de olsa halk adamı İzzet!..

Editör: Haber Merkezi