Trabzonspor'dan İspanya'nın Celta Vigo takımına giden Okay Yokuşlu'nun bu transferi Trabzonspor ile Kayserispor arasında alacak krizine yol açtı. 

Kayserispor, Okay Yokuşlu'nun Trabzonspor'a transferinde "Trabzonspor'dan bir başka kulübe transfer olması halinde 1/3 oranında transfer ücreti alınacak" maddesinden ötürü kendilerine 2 Milyon Avro hakediş ödenmesi gerektiğini ileri sürerken Trabzonspor oyuncunun fesih hakkını kullandığı için herhangi bir ödeme yapılmayacağını bildirdi. Kayserispor durumu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na (UÇK) taşıdı ve UÇK Kayserispor lehine karar verdi. Trabzonspor bu kararı Tahkim Kurulu'na taşırken Tahkim Kurulu UÇK'nın kararını onadı.

Kayserispor Basın Sözcüsü Orhan Taşçı, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Okay Yokuşlu, Trabzonspor'dan İspanyol kulübü Celta Vigo'ya 6 Milyon TL bonservis ücreti karşılığı transfer olmuştu. Aradaki anlaşmaya göre bu rakamın 2 Milyon Avro'su kulübümüze ödenmesi gerekiyordu. Ancak Trabzonspor kulübü, Celta Vigo'nun transfer sürecinde kendileriyle anlaşmayıp serbest kalma maddesine göre hareket ettiğini öne sürerek bu parayı tarafımıza ödemek istemedi ve ödemedi. Biz de yasal hakkımızı savunmak adına TFF'nin kurullarına başvurduk. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) bizi haklı bulmuştu. Bunun üzerine Trabzonspor kulübü, Tahkim'e başvurarak kararın bozulmasını istemişti. Ancak bugün Tahkim Kurulu da bizi haklı buldu" dedi. 

Orhan Taşçı, "Tahkim Kurulu, bugün nihai kararını verdi. Buna göre Trabzonspor kulübünün itirazını reddetti ve bizi haklı buldu. Bundan sonraki süreç için Trabzonspor kulübünün TFF nezrindeki alacağına yönelik resmi başvuru yapacağız ve alacağına haciz konulacak. Transfer tahtasının kapanması istenecek. Trabzonspor kulübü, 2019-2020 sezonu için transfer yapmak isterse, 12 Milyon TL'yi kulübümüze ödemek zorunda kalacak veya anlaşma yolları arayacak. Aksi taktirde yine transfer yapamayacak" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi