Spor Toto Süper Lig'in 24. hafta mücadelesinde Torku Konyaspor kendi sahasında Trabzonspor'u ağırladı.

Zorlu mücadelede gülen taraf Aykut Kocaman'lıKonyaspor oldu. Yeşil Beyazlı ekip rakibi Trabzonspor'u 2-0 geçerek çıkışını devam ettirdi.

Trabzonspor'da ligin 2. yarısı tam bir kabus olmaya devam ediyor. Hami Mandıralı'nın takımın başına geçmesinin ardından kötü sonuçlar alınması camia arasında huzursuzluk yaratmaya devam ediyor.

Bordo Mavili ekip geçen hafta ilk golü bulmasına rağmen Osmanlıspor'a 2-1 yenilmişti ve sahaya mutlak kazanmak için çıkmıştı ancak hesaplar yine tutmadı ve sahadan 2-0'lık skorla yenik ayrıldı.

Traore perdeyi açtı

Karşılaşmanın 29. dakikasında orta alandan başlayan Torku Konyaspor atağında Halil İbrahim Sönmez topla buluştu. Halil İbrahim Sönmez bekletmeden pasını Jagos Vukovic'e bıraktı. Jagos Vukovic ceza alanına hareketlenen Abdou Traore'yi gördü ve ara pasını gönderdi. Ceza sahası içinde topla buluşan Abdou Traore kaleciyi de geçerek topu ağlar ile buluşturdu. Abdou Traore'nin bu golü ile Torku Konyaspor 1-0 öne geçti. 

Sefa net pozisyonu kaçırdı

Maçın 36. dakikasında sağ kanatan gelişen atakta Jose Bosingwa ortasını ceza sahası içine gönderdi. Muhammet Demir'in altıpasa indirdiği top savunma oyuncusuna da çarpıp Sefa Yılmaz'ın önünde kaldı. Sefa Yılmaz altıpas içinden vuruşunu yaptı ancak top üstten farklı şekilde dışarı çıktı.

Cardozo uzun süre sonra oyunda

Sakatlığı nedeniyle uzun süredir forma giyemeyen Socar Cardozo, mücadelenin 70. dakikasında Muhammet Demir'in yerine oyuna girdi ve formasına kavuştu.

Ramazan Övüç kırmızı kart gördü

Karşılaşmanın 84. dakikasında Trabzonspor'da Hami Mandıralı tarafından ilk 11'de şans bulan genç oyuncu Ramazan Övüç, Alban Meha'ya yaptığı sert müdahale sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartı görüyor ve oyundan atıldı.

Ömer Ali bitirdi

Maçın 90+3. dakikasında Trabzonspor savunmasını dengesiz yakalayan Konyaspor'da sahneye Ömer Ali Şahiner çıktı ve skoru 2-0'a getirdi.Golün ardından maçın hakemi mücadeleyi bitiren düdüğü çaldı.

Bordo Mavili ekip 2. yarı gol bulmak için rakip kaleye yükelndi ancak gol yollarında etkisiz kalınca sahadan yenik ayrılmak zorunda kaldı ve maç 2-0'lık skorla sona erdi.

Alınan bu sonuçla Trabzonspor 27 puanda kalırken, Konyaspor da 43 puan alarak ligde 3. sıraya yerleşti.
Editör: Haber Merkezi