Tarih; 6-7 Mayıs 2017...
 
Yer; Sofya, Bulgaristan...
 
Organizasyon; Balkan Gençler Yüzme Şampiyonası...
 
Genç sporcularımız; 7 altın, 7 gümüş ve 8 bronz kazandı. Toplamda 22 madalya aldık. Türk Yüzme Kadın Milli Takımımız Şampiyonluğa ulaştı. Türk Milli Takımı ise genel toplamda ülkeler sıralamasında 2. oldu.

Buraya kadar her şey harika... Ancak bir de buz dağının görünmeyen yüzü var.
 
Türkiye Yüzme Federasyonu; bu şampiyona için 41 kişilik kafile belirledi. Kafilede; 2’si kadın olmak üzere 12 antrenör, 15’i kız 14’ü erkek olmak üzere 29 sporcumuz vardı.
 
TYF; 41 kişilik ekibin başına, tek bir yönetici bile koymamıştı.
 
Havuzda harika işler başaran çocuklarımız, havuz dışında ise malesef skandal görüntülere imza attı.
 
Fanatik'in haberine göre; 1999 doğumlu olan, yani yaşları 17 ile 18 arasında değişen ve başlarında Türkiye Yüzme Federasyonu’ndan tek bir tane bile yönetici bulunmayan Milli sporcularımız; Sofya’da bir ‘casino’da görüntülendi. Önlerinde kumar makineleri, ellerinde ise alkollü içecekler ile hatıra fotoğrafı çektiren genç milliler; üstelik bu görüntüleri sosyal medyada da paylaştı. Kazandıkları madalyalar ile göğsümüzü kabartan küçüklerimiz; yönetimsel boşluk yüzünden yaşanan bu olay nedeniyle ise malesef hayal kırıklığı yarattı.
 
Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) 10 Nisan 2017 tarihinde ‘Seçimli Olağanüstü Genel Kurul’ yaptı. Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu’nun başkanlığını yaptığı Divan Kurulu; Burhanettin Hacıcaferoğlu, Ömer Faruk Şirvan ve Selçuk Demirel’den oluştu. Federasyon Başkan Vekili Erkan Yalçın ile Barış Bul’un yarıştığı seçimde 223 delegeden 204’ü oy kullandı. Erkan Yalçın, 108 oy alarak Yüzme Federasyonu Başkanı seçilirken; diğer aday Barış Bul 96 oyda kaldı. Yaklaşık 8 aydır görevde bulunan Erkan Yalçın ve yönetimi döneminde, daha önce de bazı skandalllar yaşanmıştı.
 
BU İLK VUKUAT DEĞİL
İşte onlar: 
1- Ankara uçağı rötar yaptı 6 sporcu mahsur kaldı 

Danimarka’daki test yarışmalarına gidecek sporculardan 6’sı, pasaportları olmadığı için havalimanında kaldı. Sporcular, daha önceki dönemlerde gri (Hizmet) pasaportlarını kendileri alıyordu. Ancak TYF, bu yarışlar öncesi pasaportların Ankara’ya gönderilmesini istedi. Görev belgeleri alınacak ve pasaportlar havalimanında federasyon yetkilileri tarafından dağıtılacaktı. Fakat pasaportları getirecek yetkilinin uçağı rötar yaptı. Ankara, İstanbul ve İzmir’den gelen 2’şer sporcu, kafileyle birlikte Kopenhag’a gidemedi. Doruk Tekin, Doğa Çelik, Emre Sakçı, Nida Eliz Üstündağ, Ege Başer ve İlken Altınbilek adlı sporcular; başlarında hiç bir yönetici kalmadan havalimanında bırakıldı. İmdada Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri girdi. 6 sporcu, iki kulübün destekleriyle, Danimarka’ya gönderildi.
 
2- Sporcular Milli Takım’da, ama Başkan’ın haberi yok! 
Sözcü’nün haberine göre; Fenerbahçeli 4 sporcunun (Gizem Güvenç, Zehra Duru Bilgin, Hazal Özkan, Aleyna Özkan) kamp talebi, ödenek yetersizliği gerekçesiyle TYF tarafından ret edildi. TYF Başkanı Erkan Yalçın, gerekçe olarak, “10-18 Haziran’daki Bursa kampına katılmadılar. Biz de 11-18 Temmuz’daki kamp taleplerini geri çevirdik” açıklamasını yapmıştı. Fenerbahçe Şube Kaptanı Orel Oral ise Yalçın’a şöyle yanıt vermişti: “Gizem Güvenç ve Hazal Özkan, Bursa kampına katıldı. Başkan Erkan Yalçın’ın bundan haberi yoksa, bu onun için bir ayıptır.” Sözcü gazetesi, haberinde de Bursa kampında Başkan Erkan Yalçın ve adı geçen iki sporcunun birlikte yer aldığı bir fotoğrafı kullandı.

Editör: Haber Merkezi