Uzun bir aradan sonra Hentbol maçına yolum düştü. İçimde tatlı bir heyecan hakimdi. Dile kolay gençlik rüzgarına kapıldığımız zamanlarımız vardı Hentbolda. Eski okul ve takım arkadaşım Mahmut Ersen Mahitapoğlu’nun ısrarlarına dayanamayıp yıllar sonra yerimizi aldık salonda. Anlaşılan ben salona gitmeyi, Trabzon sporseverler ise Hentbolu özlemiş. Kavuşma anıydı bizim için dün ki karşılaşma.

Nedense bu duyguyu dün Trabzon Gençlikspor ile Ordu Gençlerbirliği arasında oynanan mücadeleyi takip etmek için salona koşan izleyiciler fazlasıyla bize verdi. Hani hep övünürüz ya ‘Trabzon spor kenti’ diye. Ama gel gör ki bundan birkaç yıl öncesini kadar hentbol, voleybol ve basketbolun kimi süper olarak adlandırılan kimi ise 1. Lig olarak lanse edilen yolculuğuna şahitlik etmiştik Trabzon takımlarının. Ne günlerdi o zaman. Bizler haber toplantılarımızda masaya yatırırdık salon spor maçlarını. O kadar yoğun bir hafta sonu geçirirdik ki bundan bizler büyük mutluluk yaşardık. Çünkü futbolun esir aldığı bir şehrin gölgesinde kalsa da salon sporlarının hakkını sayfalarda hep teslim ederdik.

Evet hasret kaldık o güzel günlere. Şimdiler de ise Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ün ön ayak olduğu ki; burada da ‘İl Müdürünün de spor geçmişinin hentbol olduğunu vurgulayalım’ Ahmet Kaynak başkanlığında yeniden filizleniyor o güzel günler. Bu bir adımdı. Kimine göre küçük kimine göre dev adımdı. Bu adımları atanları ben şahsım adına kutluyorum. Önemli olan Hentbolun dışında üstte sıraladığım gibi voleybolu da basketbolu da harekete geçirilmesi gerektiğinin de yılmaz savunucusuyum.

O kadar muhteşem tesislerimiz var ama en büyük eksiklik ligde takımların mücadele edememesi. İnanıyorum ki bu şehrin mülki amirleri ve ileri gelenleri özlemlerimizi gidermeye devam edecektir. Benimkisi bir umut ve bir beklenti. Umuyorum ki bu umut ve beklenti boşa çıkmayacaktır.

Maça gelince...

Trabzon Gençlikspor tecrübe ve genç karışımı ile ligde sahne aldı. Bülent Erkol, Taner Öymen ve Samet Kaynak’ın tecrübelerinin yanında genç oyuncularıyla Ordu Gençlerbirliği karşısına çıkan Mavi-Beyazlılar lige iyi bir başlangıç yapmasına yaptı ama gözle görülür eksiklikleri olduğu gerçeğini de burada belirtmekte fayda var. Gençlikspor’- un 33 golünün neredeyse 25’i hızlı hücumdan geldi. Dolayısıyla takım oyununda sıkıntı olduğu gerçeği önümüzde duruyor. Bülent Erkol, Taner Öymen ve Samet Kaynak takıma önemli güç kattılar. Bunu inkar edecek değiliz. Zaten kaliteleri belli. Ki Taner attığı gollerle galibiyette Alihan ile baş rol oynarken Bülent ve Samet ise zaman zaman hücumda zaman zaman savunma organizasyonlarında iyi işler yaptı. Genç oyuncular ilk kez böyle bir üst düzey müsabakada boy göstermesinin heyecanının yanı sıra hazırlık maçları oynamamasının sıkıntısını yaşadılar. Ama herşeye rağmen abilerinin yanında sırıtmadılar gelecek içinde iyi ışık yaktılar. Yeter ki oyundan düşmesinler tempolarını 60 dakikaya yansınlar. Bu takım inanın çok can yakar.