Yeni sezonda Süper Lig’de mücadele edecek olan Çaykur Rizespor, zaman kaybetmeden iç transfere yöneldi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Hasan Kemal Yardımcı, özellikle iç transferde yola devam etmek istedikleri oyuncular için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yardımcı, sözleşmesi sonra eren Robin Yalçın ile yeni sözleşme imzalamak istediklerini, kaleci Kaya ve kiralık olarak kadroların bulunan Lincoln'un gelecek sezon kendileri ile birlikte olmayacaklarını ifade etti.

Geçen sezonun kendi acemiliğine verilmesini isteyen Yardımcı, “Eski yönetici olmama rağmen bu ayıp değil. Geçen sezon başında uyarılmadan başladığımız sezonu güç bela devre arasına taşıdık. Bu sene o hataya düşmeyeceğiz. Tespit edilmiş tecrübelerimiz var. Çaykur Rizespor'a karşı beklentiler değişti. Sezon başında aldığımız görevi layığı ile yerine getirerek bu takımı Süper Lig'e taşıdık. Aldığımız krediyi Rizeliye faizi ile birlikte ödedik. Çıta yükseldi, beklenti yükseldi” şeklinde konuştu.

Çaykur Rizespor için söylenen, "asansör takım" lafının kendisini çok üzdüğünü vurgulayan Yardımcı, şu ifadeleri kullandı: “Bir çok şehirden bana 'çıktık ama ligde kalabilecek miyiz?' şeklinde sorular yöneltiliyor. Bu sorular beni çok üzüyor. Biz farkımızı bu soruları gidererek göstermek istiyoruz. Derdimiz Süper Lig'e çıkmak değil, orada kalmak, yaşamaktır. Yapmamız gereken, farkındalık oluşturacak yönetim tarzımızla 'asansör takım' kelimesinin kökünü kazımak olacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi