ASTON VİLLA’YI ELEME BAŞARISI

UEFA Avrupa Ligi’nde kalan tek Türk takımı Beşiktaş’ın başında Teknik Direktör olarak Şenol Güneş’in bulunması Trabzonspor camiasında dolaylı da olsa mutluluk yarattı. Güneş ise kendi kişisel Avrupa tarihindeki en başarılı dönemini yaşadı. Şenol Güneş, Beşiktaş’ın başında UEFA Avrupa Ligi’nde son 16’ya kalırken, teknik direktörlük hayatı boyunca da ilk kez böyle bir başarı elde etmiş oldu. Şenol Güneş, Bordo-Mavili takımın başında 1994-95 sezonunda UEFA Kupası’nda İngiliz devi Aston Villa’yı 1-2 ve 1-0’lık skorlarla eleyerek büyük sükse yapmış ama üçüncü turda Lazio’ya 1-2 ve 1-2’lik skorlarla elenmişti.

ŞAMPİYONLAR LİGİNDEN ELENMİŞTİ

Güneş’in yönetimindeki Trabzonspor 205-2006 sezonunda Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Rum takımı Anartosis’e 1-0 ve 1-3’lük skorlarla elenmenin acısını yaşamıştı. Bu maç tarihe, “Anartosis faciası” olarak geçmişti. Şenol Güneş’li Trabzonspor, 2010-2011 sezonunda ise Liverpool’a 0-1 ve 1-2’lik skorlarla elenmişti. Güneş’li Trabzonspor 2011-2012’de ise Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Benfica’ya 1-1 ve 0-2’lik skorlarla elenip, Athletic Bilbao’yla ilk maçta 0-0 berabere kalmış ama şike nedeniyle yeniden Şampiyonlar Ligine alınmıştı. Güneş’li Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’nde ne yapacağı büyük bir merak konusuydu.

GÜNEŞ’İN TAKIMI İLK KEZ 16 ARASINDA

Trabzonspor, Devler Ligi’nde, İnter’i 1-0 yenip, 1-1 berabere kalmış, Lille ile 0-0 ve 1-1 berabere kalmış, CSKA Moskova’ya ise 3-0 yenilip, 0-0 berabere kalıp, 7 puanla elenmişti.  Grup üçüncüsü olarak yeniden döndüğü UEFA Avrupa Ligi’nde PSV Einthoven’e 4-1  ve 2-1 kaybederek bir üst tura çıkamamıştı. Şenol Güneş, Beşiktaş ile de Şampiyonlar Ligi’nde 7 puan toplayıp elendikten sonra yoluna devam ettiği UEFA Avrupa Liginde İsrail’in Hapoel Beer Sheve’yi 3-1 ve 2-1 yenerek kendi kişisel Avrupa Kupaları tarihinin en başarılı dönemine imza atmış oldu ve adını Avrupa’da çeyrek final için mücadele edecek teknik direktörler arasına yazdırmış oldu.

sonnokta gazetesi / özel haber

Editör: Haber Merkezi