A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ajansspor’a konuştu. Güneş, özellikle Trabzonspor-Fenerbahçe çekişmesini ve yabancı futbolcu tartışması hakkında önemli açıklamalar yaptı. Güneş, “Yöneticilerin de işleri zor. Bu borçlarla savaşarak yürütmeye çalışıyorlar. Trabzonspor buna güzel örnek.

Büyük borçlar yapılarak başarı gelmedi, sonra giderleri azaltarak yaş ortalamasını da düşürdü. Şuan 6-7 takım şampiyonluk yarışında. TFF, ligi dizayn etmiş olsa böyle olur muydu? Bu söylemlerin devam etmesi üzücü” diyerek Fenerbahçe kulübünün ‘Trabzonspor sırtını devlete dayamış’ söylemlerine de cevap vermiş oldu.

Öte yandan “Oyuncu üretip satmalıyız” diyen Güneş, “Kulüpler bu şekilde borçları azaltır. Trabzonspor'u ondan örnek verdim. Aldığınız oyuncuya verdiğiniz paralar boşa gidiyor. Başarı da gelmeyince borç artıyor. Bir taraftan da Trabzonspor gençlere döndü diyoruz ama 4 tane stoperi yabancı. Bu kadar yabancı ekonomik olarak kulübe zarar veriyor. Hem döviziniz gidiyor hem de ceza alıyorsunuz. Yabancı sayısının şu dönemde azaltılması taraftarıyım. Borçlar öteleyerek gidiliyor, bunlar bir gün ödenecek” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi