SONNOKTA YUNUS MERMERTAŞ - TFF 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Hekimoğlu Trabzon Başkan Vekili ve Hekimoğlu Boks Kulübü Başkanı Suat Hekimoğlu gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hem futbolun hem de boks sporuyla ilgili hedeflerinden bahseden Hekimoğlu, yola şampiyonluk parolasıyla çıktıklarını ancak geride kalan haftalarda beklentileri karşılayamadıklarını ifade etti.

“Hedefimiz kesinlikle şampiyonluktur” diyen Hekimoğlu, “Bütün hazırlıklarımızı sezon başında buna göre yaptık. Yönetim olarak başarıya ulaşma adına hiç bir fedakarlıktan kaçınmadık. Tabii ki kimse size şampiyonluğu eliyle gelip teslim etmiyor. Bunun için bir direnç ortaya koymanız, savaşcı bir yapıya bürünmeniz gerekiyor. Bu kimliğe büründüğünüz zaman zaten başarı kapısı size ardına kadar açılır” diye konuştu.

‘Her takımı yeneriz’ havasının takımın en büyük handikabı olduğunu belirten Hekimoğlu, “Bu zamana kadar yaşanan puan kayıplarının ‘nasılsa bu maçı alırız’ rahatlığının neden olduğu bir gerçeği ortada duruyor. Biz bu düşünceyi yarın çok geç olmadan biran önce yıkmamız gerekiyor. Herkes sahada işini ciddi bir şekilde yapmalı. Rakibi asla küçümsememeli. Hekimoğlu Trabzon’un bir hedefi var ve onu elde etmek için savaşçı kimliğini ortaya koymalı. Teknik kadro oyuncularımız bundan sonraki süreçte Hekimoğlu Trabzon için gereğini yapacaktır. Bundan en küçük bir şüphe dahi duymuyorum” diye konuştu.

Hayal kırıklığı yaşıyorum
Geride kalan haftalarda istedikleri sonuçları alamamalarından dolayı hayal kırıklığı yaşadığını belirten Suat Hekimoğlu, “Bu oyuncu kalitesiyle alınan puanlar birbiriyle örtüşmüyor. İki haftada öne geçmemize rağmen olmadık yere 4 puan kaybı yaşadık. Bu kayıpların olmaması gerekiyordu. Bizim teknik heyetle de bir problemimiz yok. Sadi hoca tecrübeli bir hoca. Takımı iyi analiz ediyor. Sadi hocanın bu yönde çok büyük artıları var. Sadi hocaya güvenimiz sonsuz” diye konuştu.

“Takımın kondisyon olarak bir eksiği yok. Pozisyon buluyor. Tek eksiğimiz sanki her maçı 3-0 öndeyiz, biz her maçı kesin kazanırız gibi bir havada oynuyorlar. Sadi hoca oyuncuları bu psikolojiden vazgeçirmek içinde uğraşıyor, çalışıyor. Bizde oynamak isteyen bir Mertcan var. Böyle alıp agresiflik yaratan. Rakibin üzerimize geldiğinde ona reaksiyon gösterecek bir oyuncumuz Mertcan ve Miraç. Benim istediğim iki oyuncu tipi bunlar. Arkadaşları da onlara ayak uydurursa bir problem yaşamayız.”

“İyi bir takımımız var. Ancak şunu açık söylemek gerekirse bu ligin üstünde değil. 3. Lig için şampiyonluğa oynayabilecek bir kadromuz var. Şampiyonluğa ulaşabilecek o teknik heyet, o yönetim kurulu, o kadro mevcut. Nedense bu takım bir arada oynamadığı için yeni yeni alışmaya başladı. Bu takım iyi olacak. Zaman aleyhimize işliyor gibi görünse de bunun da bir şekilde üstesinden geleceğiz. Hekimoğlu Trabzon lige ağırlığını koyarak kendine yakışan sonuçlarla Trabzon futbolunun gururu haline gelecektir. Buna da zamanla herkes tanıklık edecek.”

Değişime gidebiliriz
Hekimoğlu devre arasında takviye yapabileceklerini belirtirken, “Devre arasına değişim olacak. Bunun garantisini verebilirim. Ligi izliyor, takip ettiğimiz önemli oyuncular var. Amaç bu takımı bir üst lige taşımaksa hiçbir masraftan kaçınmamamız gerektiğinin da farkındayız. O nedenle ara transfer döneminde çok iyi bir orta saha ve bir santrafor transferi yapacağız. Bu ligin üstünde oyuncular olacak. Yani iş bitirici özelliğinde iki oyuncu takviyesi yapacağız. Bu takım çok büyük bir aksilik olmazsa ilk 5 içerisinde kesinlikle kendine yer bulur. İlle de zirvede yer alarak 2. Lig’e çıkarız derdinde de değiliz. Şampiyonluk gelsinde nasıl gelirse gelsin derdindeyiz. Playoff’ta bunun için bir seçenek” dedi.

Süper Lig’e kadar durmayacağız
Hekimoğlu Trabzon olarak Süper Lig’i hedeflediklerini belirten Hekimoğlu, “Hedefimiz buradan başlayacak yolculuğu Süper Lig’te tamamlamak. Biz tesis yapıyoruz, iki tane futbol sahası yanında bir tane boks salonu, kamp ve eğitim tesisi, 2019 Temmuz’da burayı açacağız. Orada gerçek bir deplasman sahası yapıyoruz. Müthiş bir yer olacak orası. 30 dönüm bir arazi içerisinde yapıyoruz bunları. Rakiplerimize burada korku salmak istiyoruz. Önümüzdeki yıl orada maçlarımızı oynayacağız. Daha başarılı olacağımızı düşünüyorum” “Kendi sahamız, kendi seyircimiz olacak. Kamplarımızı orada yapacağız. Yaklaşık 15 Milyon TL’lik bir tesis. Bakanlık’tan 1 Milyon TL destek sözünü Ahmet Suat Özyazıcı Stadı için aldık. Burası hem 1461 Trabzon’a hem de bize yarayacak. Burada da Trabzon için uğraşıyoruz ancak burası kendi tesisimiz olmuş olacak. Bu demek değildir ki yarın 1461 Trabzon bizden sahayı istediğinde onlara da izin vermeyeceğiz. Mükemmel bir tesisi olacak. Büyük başarılara oradan sonra imza atmak istiyoruz.”


Hekimoğlu Spor Şefimiz Yunus Mermertaş’a çarpıcı açıklamalarda bulundu

Bir gün boksun başına geçeceğim
Futbolun dışında boks branşında da başkanlığının devam ettiğini belirten Suat Hekimoğlu, bir gün Türkiye Boks Federasyonunun başına geçeceğini ifade etti. Hekimoğlu, “Bokstaki hedeflerim devam ediyor. 2020’de bir seçim var. Bu seçimde Boks Federasyonu Başkanlığı için adayım. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Bir oy alacak olsam bile bundan vazgeçmeyeceğim. Boksu çok seven bir adamım. Futbol maçlarını izliyorum ancak boks maçlarında çok değişik bir hal alıyorum. Boksa karşı ilgim fazla. Oğlum Türkiye şampiyonu, o da benim boksa tutkuyla bağlanma nedenlerimden biri. Siyasi iradenin ne yapacağı bilinmez bir Türkiye’de yaşıyoruz. Boks için doğru işler yaptığıma inanıyorum. Ayrıca doğru hedefler koydum boks için. Her şeyi planlamışım, sadece başkanlığı bekliyorum” dedi.

Türkiye'yi kucaklayacağım
Hekimoğlu mevcut boks federasyonu başkanının koltuk sevdalısı olduğunu belirterek, “Şuandaki federasyon başkanımız sadece koltuk için orada duruyor. Orada boksla ilgili bir derdi yok. Yardımcısının da öyle bir derdi yok. Şuan da boks federasyonu başkan vekili Rizespor’un şuan da başkanı oldu Hasan Kartal. Bu kişilerin boksla ilgili bir derdi yok. Boksu düşünen adam benim. Çocukları düşünen adam benim. 

Türkiye’yi kucaklayacak bir adam var ama burada oturuyor. Boksla yatıp kalkacak adam benim burada oturuyorum. Türk boksu bitmiş. Şuan uzatmaları oynuyor. Orada koltuk sevdalısı bir başkan var. Karizma peşinde. Sadece korkuluk gibi orada duruyor. Hiç kimse ne boksörü sever, ne antrenörünü sever ne de boksu sever. Hiçbir tanesiyle alakası yok ancak adam Türkiye Boks Federasyonu başkanı” dedi.

Boksörler kadir kıymet biliyor
Boksu sevenlerin göreve gelmesi gerektiğini belirten Hekimoğlu, “Bu işi seven insanlar buraya gelsin. Bu işi isteyen bu gençleri hizmet edebilecek insanlar buralara gelsinler. Boksa gönül veren, Türk boksunu ileriye taşıyabilecek Avrupa’da ve Dünya’da başarılı sonuçlar aldırabilecek yönetim kurulu buraya gelsin. Sporcularımız da sokaktan kurtaralım. Bu ben olmayayım. Önemli değil. Onlar gelsinler biz onlara destek verelim. Her yıl Türk boksuna 300-400 bin TL para harcıyorum.

Ben şimdi muhalif gibi gözüküyorum. Hiçbir kimseye muhalefet yapmıyorum. Boks Federasyonu başkanına da yapmıyorum. Muhalefet böyle yapılmaz. Ben fırsatçı biri değilim. Bu işin bana katacağı bir şey yok. Boks bana sadece maddi olarak kayıp yaratacaktır. Ancak sevdiğim için o kayıp benim için tatlı bir kayıp olacak. Bana artısı şu olabilir. Boks camiası benim kadrimi kıymetimi bilir diye düşünüyorum. Boksörler kadir kıymet bilirken futbolcular bunu bilmiyor.”

Sözleri hep lafta kalıyor
Hekimoğlu, “Trabzon’da 4 bakan var. Beni isteseler değil federasyon başkanı istedikleri yerin başına getirirler. Bakanlarımız ve milletvekillerimizin hepsi beni tanıyor. Trabzon’a hizmet etmiş bir ailenin bir ferdiyiz. Herkes bizi tanıyor. Ama yaparız, yardımcı oluruz, diyorlar ama hiç kimsenin de bir şey yaptığı yok. Biz kendi imkanlarımızla bakalım nereye getireceğiz bu işi bilmiyorum. Ben siyasilere açıkçası güvenmiyorum. Beni başkan görmek isteriz diyenler oluyor ancak bunların hepsi lafta kalıyor. Hiçbir icraat yok. İcraatı biz yapıyoruz. Delege çalışması yapıyoruz. Samsun, Kahramanmaraş, İstanbul’da çalışıyoruz. Kendimizi tanıtıyoruz amacımızı anlatıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi