Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet Erdöl "Liglerin başlama tarihine" dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdöl, TFF'nin kararı tekrar gözden geçirmesini isterken şu ifadeleri kullandı: "Daha önce defalarca söyledim. Futbol langırt değildir, temasın yoğun olduğu medyadan teknik ekibinden yüzlerce kişinin rol aldığı önemli bir oyundur. Büyük paralarla oynanan bir oyun. Bu paraları kazananlar hemen başlayıp oynanmasını ve devam etmesini arzu ederler.

FUTBOLCULAR MAKİNE DEĞİL
Önce insan, önce sağlık. Cuma namazlarına gidemiyoruz, bayram namazına gidemiyoruz. Cuma ve Bayram namazının kılınamadığı ülkede futbolculara siz başlayın demek sıkıntılı. Futbolcular psikolojik olarak da hazır değil. Sporcu sağlığı ile uzun yıllardır ilgilenen bir kişi bir hekimimim. Psikolojik olarak hazırlayamazsanız verim alamazsınız. Futbolcunun koronavirüs hastası olduğunu bile bile sahaya sürmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Acele etmemek lazım, futbolcular makine değil.

TEKRAR DEĞERLENDİRİLMELİ
Kasları adaleleri 1,1,5 aydır istirahat halinde. Yeninden aynı performansa ulaşabilmeleri için kamp dönemine ihtiyaçları var. Sakatlık ordusuna döner ligimiz. Kimlerin bu fikri verdiğini merak ediyorum. Haziran'ın 15'inde durum değerlendirebilir. Başlayacaksınız demek futbolcuları antrenman sahasına sürmek demek. Futbol kora kor, başa baş, dişe diş oynanan bir oyundur. TFF'nin bir kez daha değerlendirmesini istiyorum."

Editör: Haber Merkezi