SONNOKTA İSMAİL DÜZGÜN - 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda (yarın) Trabzon’da yapılacak olan dev boks galasına artık saatler kaldı. Türk profesyonel boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu Fırat Arslan, Avrupa Şampiyonlarımız Fatih Keleş ve Ali Eren Demirezen’in yanı sıra Hüseyin Cinkara, Tarık Sözer ve Seyda Keser, çeşitli ülkelerden gelen birbirinden başarılı boksörlere karşı altın kemer mücadelesi verecek.

BİRBİRİNDEN ZORLU MAÇLAR
EC BOXING Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ceylan, 19 Mayıs Cumartesi günü (yarın) Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu’nda yapılacak olan boks galasında ringe çıkacak boksörler hakkında önceki gün İkram Sofrası’nda düzenlenen iftar yemeğinin ardından bilgiler verdi. Ceylan, “Cumartesi 7 büyük maç var. 3 tanesi unvan maçı. Ana maçta Fatih Keleş, Rus boksör Maxim Churbanov ile ringe çıkacak ve Avrupa şampiyonluk kemerini koruyacak. Fatih, Trabzon’un evladı. O yüzden bu maçı da burada yapıyoruz. Fırat da Gana’nın en ünlü boksörlerinden olan Isaac Paa Kwesi Ankrah ile karşılaşacak. Rakip 21 maça çıktı ve henüz mağlup olmadı. Çok zevkli ve çekişmeli bir maç olacak” dedi.

CEYLAN TEŞEKKÜR ETTİ
Ceylan şöyle devam etti: “11 maçın tamamını kazanan ve 9 kez rakiplerini nakavt yapan Hüseyin Çinkara da, Belaruslu Yuri Bykhautson ile Uluslararası Almanya Şampiyonası maçı yapacak. Onun ardından ağır sıklet Avrupa şampiyonumuz Ali Eren Demirezen, Gürcü rakibiyle Tornike Purit Chamiashvili 8 rauntluk bir maça çıkacak. Ayrıyeten Seyda Keser, Tarık Sözer, Mario Daser de ringe çıkacak. Güçlü bir ekibi bir araya getirdik. Bunu Trabzon’da millete sunmak bizim için çok büyük bir gurur. Trabzon çok sporsever bir kent. Buranın çok güçlü bir lobisi olduğunu biliyoruz. Sağolsun Suat Hekimoğlu, Nazım Dalkıran, Hüseyin Keleş başta olmak üzere herkes kollarını sıvadı. Hep birlikte el ele vererek bu geceyi gerçekleştireceğiz. Tek tek hepsine teşekkür ediyorum.”

ÇOK ZOR BİR TURNUVA
Galanın Trabzon’da yapılmasını üstlenen boks adamlarından Nazım Dalkıran, “Son yılların en büyük organizasyonu Trabzon’da yapılacak. 3 kemer maçı aynı anda olacak. Ve çok zor bir turnuva olacak. Bunun üstesinden gelmek için yerel anlamda ben çok zorlandım, onu özellikle belirtmek isterim. Çünkü büyük organizasyonda siyasi olarak istediğimizin desteği göremedik. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e özellikle teşekkür ediyorum. Suat Hekimoğlu’na da büyük teşekkür ediyorum. Bu zorlu süreci en iyi şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Tüm boksseverleri Beşirli’ye davet ediyoruz. Fatih Keleş’in unvanını koruyup tekrar dünya vitrinine çıkmasını arzu ediyoruz.

BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM
Hekimoğlu Boks Spor Kulübü Başkanı Suat Hekimoğlu yaptığı açıklamada, “Trabzon’da böyle bir organizasyon hiç olmadı. Bundan dolayı Erol abiye çok teşekkür ediyorum. Bu kadar rakibi bir araya getirdi. 47 yaşındayım böyle bir organizasyon görmedim. İnşallah bunun sayısı artar. Yedi tane çok güzel kaliteli maçımız var. 19 Mayıs gecesi çok büyük bir şölen var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Fatih Keleş de zorlu maça çok iyi hazırlandığını belirterek, “Antrenmanlarım çok iyi geçti. Rakibimin videolarını izledim. Maça hazırım. Tüm Trabzon halkını bu maça gelmesini bekliyorum” diye konuştu.

FIRAT: ÇOK HEYECANLIYIM
Fırat Arslan, “Benim için büyük bir gurur. Türkiye’de Trabzon’da ringe çıkmak inanılmaz bir duygu. Çok heyecanlıyım. Erol Ceylan’a bu organizasyondan dolayı çok teşekkür ediyorum. Gerek Almanya olsun, gerek Türkiye olsun, bir çok önemli sporcularımıza fırsat tanıyor. Elinden geleni yapıyor. Allahın izniyle cumartesi günü Gana’dan gelen rakibim Isaac ile maç yapacağım. Maça çok iyi hazırlandım kazanacağıma inanıyorum ama geleceği bir Allah bilir. Ben elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Gerisi Allah’ın elinde. Maça 100’de yüz hazırım” ifadelerini kullandı. Fırat’ın rakibi Isaac da “Ben buraya unvanı kazanmaya geldim. Çok çok sert antrenmanlar yaptım. Şaka yapmıyorum. Sadece para kazanmaya değil, bu kemeri alıp gitmeye geldim” dedi.

DAMARLARIMDAKİ KANIN HAKKINI VERECEĞİM!
11 maçın tamamını kazanan ve 9 kez rakiplerini nakavt yapan Hüseyin Cinkara da “Çok iyi hazırlandık, hazırlık dönemimiz çok iyi geçti. Kendimi de çok iyi hissediyorum. Motivasyonumuz yüksek. Türkiye’de ilk defa kemer maçına çıkacağım. Bu maçın da Trabzon’da olması benim için ayrıca önem arz ediyoruz. İnşallah Trabzon’da, damarlarımdaki asil kanın hakkını vermek için en iyi şekilde mücadele edip, Trabzon’un desteği, Allah’ın da izniyle maçı kazanacağım” diye konuştu.

BOKS ŞÖLENİNE HAZIRIZ!
EC BOXING’in Başantrenörü Bülent Başer ise, “Her boksöre 6-8 hafta öncesinden haber verdik ki maça iyi hazırlansınlar. Her boksörümüz iyi çalıştı. Bunun en iyi cevabını Beşirli’de vereceğiz. Fatih de buradaki ilk maçına çıkacak. Trabzon halkının öz evladına sahip çıkacağına inanıyorum. Ben salonun tıklım tıklım dolacağını düşünüyorum. Trabzon şehri boksu seven bir şehir. Salonun dolu olması bize daha da güç verecek. Trabzon’da güzel bir boks şölenine hazırız. Çok az bilet kaldı. Bu geceyi kaçırmak istemeyenler salon girişinden ve Dalkıran Boks Spor Kulübü’nden bilet temin edebilirler” dedi.

Editör: Haber Merkezi