İstanbul hegemonyasına son verip Anadolu'ya ilk şampiyonluk kupasını getirerek adeta bir ihtilale imza atan Trabzonspor, bu başarısına karşın birçok önemli oyuncusunu elinde tutamadı, başka kulüplere vermek zorunda kaldı. Lige çıktığı yıllarda ekonomik nedenlerden dolayı Ali Kemal Denizci ve Serdar Bali gibi önemli oyuncularını satan, son dönemde ise Burak Yılmaz ve Selçuk İnan gibi yıldız isimleri elinde tutmayı başaramayan Trabzonspor'da bu sorun Olcan Adın'ın da Galatasaray'a transfer olmasıyla çok daha farklı bir boyuta geldi.

Ancak elindeki kaliteli oyuncuları tutmakta zorluk çeken bordo-mavili takım, İstanbul'daki takımlarında daha önce bekleneni veremeyen Sergen Yalçın, Oktay Derelioğlu, Olcan Adın ve Burak Yılmaz gibi birçok oyuncuyu da kadrosunda yer verdikten sonra Türk futboluna kazandırmayı başardı.

SERDAR BALİ: "TRABZON'DA FERRARİ'LERİNİ SÜREMİYORLAR"


Trabzonspor'un efsane futbolcuları arasında yer alan Serdar Bali, Trabzon'da yıldızı parlayan futbolcuların başka takımlara gitmesinin takıma ciddi zararlar verdiğini söyledi. Bali, "Trabzon'da kent nüfusu 750 bin. İstanbul'un nüfusu 22 milyon. Maç bittiğinde futbolcu televizyonda İstanbul'daki futbolcuları eğlenirken izliyor. Trabzon'da haliyle bunu özlüyor. İstanbul'un yaşamı cazip geliyor. Trabzon'da Ferrari'lerini süremiyorlar. Trabzon'da 10 yıl top koşturan oyuncu, İstanbul'da iki yıl oynayabiliyor."

50'YE YAKIN FUTBOLCU GİTMEK ZORUNDA KALDI


Trabzonspor'da bugüne kadar kendisini ispatlayıp giden yıldız futbolcular arasında özellikle son dönemde Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve Olcan Adın ön plana çıktı. Ancak Ali Kemal Denizci'nin satılmasıyla başlayan, Abdullah ve Ogün'ün satışıyla devam eden süreçte şehre veya takıma uyum sağlayamayıp ayrılanların yanı sıra, kulüp çıkarları doğrultusunda takımdan gönderilen yıldız futbolcuların isimleri şöyle: "Ali Kemal Denizci, Serdar Bali, Tuncay, Mehmet Ekşi, Ünal Karaman, Abdullah Ercan, Ogün Temizkanoğlu, Teofilo, Musampa, Eller, Szymkowiak, Campbell, Hami Mandıralı, Marcelinho, Emerson, Eller, Oktay Derelioğlu, Lange, Fatih Tekke, Gökdeniz, Engin Baytar, Şota, Vugrinec, Marco Aurelio, Jefferson, Ceyhun, Lee Young, Egemen Korkmaz, Tolga Zengin, Umut, Selçuk, Burak ve Olcan Adın..."

İSTANBUL'A GİDİŞLER ŞEHRİ YIKIYOR

Trabzonspor'dan ayrılan futbolcuların özellikle İstanbul takımlarına transfer olması şehirde ciddi tepki çekiyor. Bordo-mavili takımda ilk olarak Ali Kemal Denizci  Fenerbahçe'ye transfer oldu. Ardından Serdar Bali sonra da Mehmet Ekşi Beşiktaş'a, Abdullah Ercan ve Ogün Fenerbahçe'ye, Tolunay Kafkas ise Galatasaray'a transfer oldu. Trabzon'da kendisini tekrar ispatlayan Sergen Yalçın Galatasaray'a, Oktay Derelioğlu ise Beşiktaş'a gitti.

Trabzon yerel basını ve taraftarlar o dönemde, 'İstanbul takımlarının alt yapısı olmayalım' yorumları yaptı. Ardından uzun bir süre İstanbul takımlarına futbolcu satmayan Trabzonspor, son 4 yıl içerisinde Galatasaray'a 6 önemli oyuncusunu kaptırdı. Bordo-mavili takımdan Selçuk İnan, Ceyhun Gülselam, Umut Bulut, Engin Baytar ve Burak Yılmaz'ın yanı sıra son olarak Olcan Adın' da Galatasaray'a transfer olunca taraftarlar ve yerel medya, sert tepki gösterdi. Trabzon'dan yayın yapan yerel gazetelerden Karadeniz Gazetesi, "Yıldızı parlat gönder Aslan'a" başlığını attı, Kuzey Ekspres Gazetesi, 'Onur da mı GS yolunda' manşetini kullandı.
Editör: Haber Merkezi